Kultura

Snažnija saradnja sa Mađarskom u oblasti kulture

Iz Ministarstva kulture su saopštili da je susretu prisustvovao i ambasador Crne Gore u Mađarskoj, Mirsad Bibović.

Goranović je, tom prilikom, zahvalio na kontinuiranoj i prijateljskoj podršci Mađarske evropskim i evroatlanskim težnjama Crne Gore. 

“Mađarska iskustva u oblasti savremenog umjetničkog stvaralaštva, posebno u oblasti kinematografije, korisna su za Crnu Goru”, istakao je on.

Sagovornici su razmatrali i mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata Crne Gore i Mađarske, sa ciljem valorizacije bogate kulturne baštine dviju zemalja.

“Sporazum o saradnji koji smo usaglasili i koji će uskoro biti potpisan, definisaće nekoliko aktivnosti za naredni period i označiti novo poglavlje u našim odnosima, jer dvije zemlje sa bogatim kulturnim identitetima imaju mnogo toga da pokažu jedna drugoj”, kazao je Goranović.

Kako je istakao Hopal, sve dinamičnija razmjena u kulturi i prisustvo Mađarske na crnogorskoj kulturnoj sceni, ali i Crne Gore na mađarskoj, značajan su doprinos dodatnom zbližavanju dva  naroda.

Susret Goranovića i Hopala organizovan je tokom boravka ministra Goranovića u Mađarskoj povodom Foruma Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Send this to a friend