Kultura

Societe Generale banka Montenegro: Nova postavka slika u prostoru za umjetnost

Ovo je druga od planirane tri izložbe mladih akademskih slikara, koja je ujedno poziv mladim umjetnicima da predstave svoj rad. Projekat je namijenjen mladim stvaraocima radi afirmacije njihovih novih ideja i podrške u daljem stvaralačkom radu.

Podsjetimo, projekat je započet kao akcija Građanske solidarnosti na globalnom nivou Societe Generale grupe.

 

“Vrijeme građanske solidarnosti je tradicionalno ispunjeno humanitarnim i volonterskim aktivnostima zaposlenih u Grupi. Ove godine, solidarne aktivnosti su fokusirane na obrazovanje i inkluziju kroz podršku sportskih i kulturnih aktivnosti”, kazali su u banci. 

Banka će, dodaju, nastojati da podrži promociju umjetnika i prodaju izložbenih radova kroz svoje kanale komunikacije i na korporativnim profilima društvenih mreža Facebook i Twitter.

 

Zorica Lakić se predstavila radovima iz različitih ciklusa u tehnici: akrilik na platnu. Diplomirala je u klasi profesora Jakova Đuričića i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti(FLU) na Cetinju. Izlagala je na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Poslednjih pet godina aktivno se bavi slikanjem murala u enterijeru, jedan je od osnivača „Žižo“ mural studia, prvog mural studija u Crnoj Gori. Dobitnica je godišnje Nagrade na FLU Cetinje.

Send this to a friend