Kultura

Violinista Nemanja Radulović: Za mene je muzika ljubav, nikako posao

Za blic kaže da je uživanje kako mladi ljudi donose svježinu u naš zanat, u našu ljubav, a s druge strane iskusni muzičari mogu da podijele nešto drugo s njima, i to je jako lijepo i unikatno.

Na pitanje da li mu je muzika i dalje ljubav ili sve više postaje zanat kaže da je tražio riječ pa je rekao zanat.

“Meni je to ljubav i nikad ne pomislim da mi je to posao. Imam tu sreću da sam okružen divnim ljudima, mislim na sve saradnike. To je toliko vrijedno što mi imamo i jedni drugima dajemo energiju, mi smo jako srećni i bogati”, navodi on.

Dodaje da i sam svoje probleme uglavnom rješava muzikom, čak i kad se iznervira, kako kaže, skloni se sa strane i vježba i svira samo za sebe.

“Bolje mi je već poslije 15 minuta”, iskren je Nemanja, a na pitanje koju muziku sluša osim one koju svira odgovara: “Muziku, ne dijelim je po žanrovima”

U Beogradu ovog proslavljenog violinistu možemo vidjeti početkom septembra na koncertu s Beogradskom filharmonijom, a na pitanje planira li, nakon uspjeha koncerta u Studentskom parku, koncert u nekom drugom neobičnom prostoru, kaže “zašto da ne”.

“Muzika nema granica i treba da sviramo svuda, i u studentskom parku. Meni je to bio definitivno jedan od najvažnijih momenata u životu”, ističe Radulović.

Send this to a friend