Kako da pravilno operete kosu?

Komentari (0)
A A A
Pogledajte koje su to uobičajene greške koje bi trebalo da izbjegavate prilikom pranja kose.

Svakodnevno pranje

Kosa najljepše izgleda kada prirodna ulja sa tjemena dospiju na krajeve kose. Zato frizeri savjetuju da se kosa šamponira svaki drugi dan, ili čak treći! Ako brinete da ćete da izgledate neuredno, naprskajte malo šampona za suvo pranje i malo vode pa rastresite fenom.

Promjena šampona

Neke žene smatraju da promjena šampona čini kosu ljepšom i zdravijom, međutim eksperti savjetuju da ostanete vjerni jednom koji djeluje dobro na nju. Vaša kosa ne može da razaznaje marku ili da postane imuna na neki proizvod.

Previše šampona i regeneratora

Umjesto da šampon rasprostranite po čitavoj kosi, koncentrišite se samo na tjeme pa utrljajte dalje, za razliku od regeneratora koji je najbolje da nanosite na same krajeve. Krajevima je potrebno više vlage, dok je korjenu neophodan volumen, tako da mora da ostane suvlji.

Preskakanje regeneratora

Ako želite blistaviji izgled kose koristite regenerator prilikom svakog pranja. Uz to, regenerator eliminiše opasnost od pucanja kose prilikom češljanja. Stručnjaci još preporučuju i povremeno pranje kose isključivo regeneratorom, bez upotrebe šampona, piše "Cosmopolitan".

Toplota vode

Dok topla voda otvara kutikulu vlasi i dozvoljava šamponu da prodre u nju i obavi posao, hladna voda pomaže kutikuli da se zatvori i hidrira prilikom nanošenja regeneratora. Dakle, počnite pranje toplom, završite hladnom. Umjesto toga možete s vremena na vrijeme da nanesete jednu šolju jabukovog sirćeta pomiješanog sa dvije šolje vode nakon pranja šamponom. Ono je odlično za otklanjanje peruti i ima dejstvo kao blagi piling.

Previše ispiranja

S obzirom na to da bojena kosa absorbuje i oslobađa vodu mnogo lakše, kada voda izađe sa njom izlazi i boja. Zato je najbolje da ispirate što kraće. Takođe se trudite da to radite što hladnijom vodom, jer vruća ubrzava ispiranje boje.

Tweet
0
Ključne riječi: