Nova tehnika farbanja kose i u Crnoj Gori: Ombre su definitivno pramenovi krize

Komentari (0)
A A A
Nova tehnika farbanja kose, ombre, nakon što je doživjela apsolutni bum u Holivudu, postaje sve popularnija i kod nas. 

Ovaj trend na crvenom tepihu probile su slavne dame među kojima su  Miley Cyrus, Gwyneth Paltrow, Lady Gaga, ali i latino diva Jennifer Lopez.

Ombre, ili sjenčenje kose je farbanje u dvije do tri boje, od tamnije na korjenu do svetlije na krajevima, ili obrnuto.  

Iako djeluje kao prilično jednostavna stvar, ombre stil zapravo zahtjeva puno umijeća i smjelosti kako bi se iskombinovale prave nijanse i postigla ležernost izgleda. S druge strane, ukoliko pretjerate ovaj trend bojenja kose lako se može pretvoriti u neukus. 

Ipak, ombre je savršen i prikladan za svaku prilliku od plaže do crvenog tepiha, istakla je za CdM frizerka Violeta Vukmanović.

"Odavno nijesam radila nešto što je prikladno širokom krugu mušterija bez obzira na godine ,dužinu i oblik kose, sa šiškama ili bez. Ovo su definitivno pramenovi krize, ili bolje rečeno "u užasnoj sam gužvi ne nemam vremena da idem na farbanje svakog mjeseca. Ali,  ko kaže da i u ovakvoj (ne)prilici ne možemo biti lijepe. Poznati stilisti su nam izašli u susret sa ombre kreacijom", pojasnila je Violeta za CdM.

Vukmanović je poručila da se ovakvi tretmani ipak ne isprobavaju u kućnoj radinosti, a ako se već odlučite na ombre postoji par stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju. 

"Prvo razmislite o svojo profesiji i koja boja je prikladna. S obzirom da ovo sjenčenje daje efekat “par mjeseci neofarbane kose” skretaće više pažnje. Takođe, izbor boja je vrlo vazan! Mogu se kombinovari jedna do tri nijanse. Sve kombinacije boja su dozvoljene. Preko ljeta se preporučuju svjetliji tonovi, a zimi topliji. Ali, ukoliko ste već ofarbani u neku tamniju boju nećete moci da postignete ombre efekat bez prethodnog skidanja boje. Za ovaj poduhvat će vam ipak trebati profesionalna pomoć", naglasila je naša sagovornica.

Prema njenim riječima ovaj način farbanja daće vašoj kosi šarenkast i živ izgled, a treba ga pažljivo uskladiti sa garderobom da ne bi na kraju sve izgledalo kao “circus”.

"Ukoliko se ipak odlučite za ovaj tretman, boje je potrebno uskladiti sa tenom i očima, a make up treba biti što blaži i prirodniji", naglasila je Violeta Vukomanović.

Tweet
0
Ključne riječi:
Najnoviji komentari
  • Doktorica Ništa novo. ovo je tehnika farbanja kose koja ide još od kraja devedesetih godina, kod nas nešto malo kasnije. Zvali smo je "sunce u kosi", sada je zovu "ombre". prije 1 year 10 months
    0 0