Politika

Abazović predlaže: SDP da obori Vladu i spasi sebe

Abazović smatra da SDP nakon raskola u toj partiji treba da bude dio nove parlamentarne većine i da participira u prelaznoj vladi ali i ocjenjuje da partija Ranka Krivokapića nema političke hrabrosti da uradi takav potez.

Prema njegovom mišljenju raspad SDP-a je nešto što je bilo sasvim očekivano. 

„I sam sam dijelio tezu da je Ranko Krivokapić pobjednik Kongresa, ali ispostavilo se da je to netačno jer je zapravo Milo Đukanović držao drugu stranu u svojim rukama i samo je birao tajming kad tu partiju potpuno da rascijepa. Nadam se da će SDP prestati da se blamira pred crnogorskom javnošću i da će tražiti da se uklone ministri koji su do prije nekoliko dana bili njihovi predstavinci“, naglasio je Abazović.

On ističe da ukoliko Đukanović to odbije da učini, a sve su prilike da će tako biti, SDP treba da zatraži da se Vladi skrati mandat i da odemo na izbore. 

„Ako se to ne desi i sakriju se iza nacionalnih interesa i NATO integracija, čija priča više i ne zavisi od aktivnosti Vlade u narednom periodu, onda će produžiti agoniju građanima Crne Gore i okončati svoju političku karijeru na narednim izborima. Nakon što se raspala opozicija počela je da se raspada i vlast i mislim da je ovo definitivno uvod u jednu novu i zdraviju političku eru, koja treba da se iskristališe nakon parlamentarnih izbora“, rekao je on između ostalog. 

 

Send this to a friend