Politika

Abazović: Skupština je postala talac SDP-a

Prema njegovim riječima, to je “onaj izvanredan rezultat i ekonomska stabilnost koju toliko proklamuju, šireći neviđene, kilometarske, laži o ekonomskom stanju u Crnoj Gori”.

“Sada je ovo kruna tog rezultata i svaki građanin, koji prelazi našu granicu i odlazi u inostranstvo da bi tamo našao uhlebljenje, treba da je zadovoljan zbog takve pametne ekonomske politike koja se vodila godinama«, rekao je Abazović agenciji Mina.

On smatra da Vlada i Skupština pod hitno treba da preduzmu sve neophodne mjere kako bi se zaustavilo iseljavanje i sličan trend ne bi nastavio i na jugu države, odakle takođe odlaze građani, u manjem braju.

“Žao mi je što Skupština u ovom trenutku postaje taoc SDP-a i njihovog Kongresa koji treba da bude održan u junu, pa ne možemo da se sastanemo ni oko ovog, niti oko drugih pitanj. To je kulminacija političkog bezobrazluka i nekorektnog i neprimjerenog odnosa prema građanima koji odlaze. Hitno treba sazvati sjednicu crnogorske Skupštine i lokalnih parlamenata i tražiti od Vlade sve podatke. Ako treba i budžetski da se odredimo od svojih ličnih naknada, da nešto uradimo i da spriječimo odlazak naših građana”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječoma, odlazak građana velika je prijetnja i dokaz da je država nestabilna u ekonomskom smislu, kao i da je ekonomska politika dovela ljude na prosjački štap.

“Sve je kulminiralo velikim egzodusom čije su granice u ovom trenutku nesagledive. Osim građana i svojih prirodnih resursa, ova država nema ništa. Sada polako ali sigurno dolaze na naplatu sve njihove promašene privatizacije i prazna obećanja, sva zalaganja za ravnomjeran razvoj Crne Gore”, zaključio je Abazović.

 

Send this to a friend