Politika

Afera Ramada: Durumbašić potvrdio da je dolazio da plati račun

 

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj i novcem Direkcije platio troškove partijskog skupa, koji je politička stranka SD organizovala u hotelu „Ramada”, uhapšen je direktor Direkcije za željeznice Nebojša Obradović (34).

On je nedavno dao izjavu u policiji u kojoj je naveo da je potpisao fakturu od 360 eura, ali da nije učestovovao u organizaciji, niti prisustvovao skupu, već da je za te poslove zadužena druga osoba.

Poslanik Mladen Bojanić je prije mjesec i po javno objavio da je došao do dokumentacije koja je pokazala da su Socijaldemokrate Ivana Brajovića plaćale partijske skupove u hotelu „Ramada” novcem državne Direkcije za željeznice. Direkcija za željeznice je organ pri Ministarstvu saobraćaja, na čijem se čelu nalazi upravo Ivan Brajović, predsjednik SD-a. Podaci zvaničnih institucija koje je Bojanić objelodanio pokazali su da su partijski skupovi u tom hotelu plaćeni novcem poreskih obveznika, te da je račun iznosio oko 1.000 eura. Kopije računa o ovim malverzacijama Bojanić je dobio od Patricije Pobrić, sada već bivše menadžerke pomenutog hotela.

Ona je, takođe, saslušana u Specijalnom tužilaštvu i tada je navodno ispričala da je, nakon konferencije na kojoj je Bojanić objavio dokumentaciju, u hotel došao funkcioner SD-a Emil Durumbašić koji je tražio da se sastane sa vlasnicima. Kazala je i da je Durumbašić tražio od uprave hotela da se izmijeni dokumentacija kako bi se afera zataškala.

“Nakon konferencije na kojoj je Bojanić objavio dokumentaciju, u hotel je došao funkcioner SD-a Emil Durumbašić koji je tražio da se sastane sa vlasnicima. On je navodno tražio od uprave hotela da se izmijeni dokumentacija kako bi se afera zataškala”, kazala je Pobrić.

Povodom hapšenja direktora Direkcije za željeznički saobraćaj zbog slučaja Ramada Nebojše Obradovića, oglasile su se i Socijaldemokrate koje su poručile da njihov član nije uradio ništa nezakonito.

“Vjerujemo da naš član Nebojša Obradović nije uradio ništa nezakonito, jer je riječ o ozbiljnom mladom čovjeku, koji je sve što je do sada radio, radio profesionalno, odgovorno i u skladu sa zakonom”, kazale su SD.

 

Send this to a friend