Politika

Alternativa Crna Gora dolazi na proteste

“Kao organizacija čiji su prioritet socijalna prava i ekonomski položaj građana Crne Gore, osjećamo dužnost da iste i podržimo. U našoj organizaciji ima studenata koji znaju da nakon završenog studiranja neće imati posao u državi u kojoj žive. U našoj organizaciji ima radnika koji mjesecima nijesu primili platu, koji pored standardnih računa i osnovnih životnih namirnica ne stižu da plate obaveze. Našu organizaciju čine roditelji  koji su morali uzeti kredit za knjige svog djeteta”, navode iz Alternative.

Oni smatraju da je sve to teško nijesmo posmatrati,  a teško je vidjeti djecu funkcionera kako se nađu uvrijeđeni ako moraju stati na pješački preaz da prođe neki starac sa pola hljeba nađenih u kontejneru.

“Teško je posmatrati privođenje članova naše organizacije jer se smatramo nepoželjnima u državi u kojoj živimo. Najteže je slušati da o slobodi i demokratiji priča neko ko je od građanske stvorio privatnu državu, ograničio slobodnu riječ, omogućio izvršenje mobinga nad radnicima, onemogućio jednako liječenje i školovanje za sve, podigao zid između bogatih i siromašnih. Bogatima je priklonio zakone, siromašnima je oduzeo hljeb”, poručuju iz Alternativ.

Oni smatraju da sve može biti drugačije, zato i dolaze na protest.

 

Send this to a friend