Politika

Ambasadorka Francuske: Veoma brzo ćemo i mi podržati CG na putu ka NATO

Predsjednik Kotora, Aleksandar Stjepčević primio je danas delegaciju u sastavu, ambasadorke Francuske u Crnoj Gori Kristin Toudik, poručnika vojnog broda Ane-Sofie Borod, vojnog  izaslanika pri Francuskoj ambasadi – pukovnika Fabrisa Duda i oficira za vezu Mornarice Vojske Crne Gore.

“Saradnja naše zemlje i Francuske postoji već godinama unazad, međutim ne sumnjam da će biti sve intenzivnija, posebno uzevši u obzir proces evroatlanskih integracija gdje je Crna Gora izuzetno aktivna”, kazao je Stjepčević.

Povod sastanka predsjednika Kotora i delegacije Francuske bilo je uplovljavanje minolovca francuske mornarice “LYRE” u Luku Kotor.

“Dolazak broda francuske mornarice je simbolički čin, zato što ukazuje upravo na saradnju naše dvije zemlj”,  istakla je  ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

Poručnica vojnog broda je istakao da je počastvovan što je u Crnoj Gori i što ima priliku da je upozna.

“Prvi put dam ovdje, i ponijeću veoma lijepe utiske. Mi smo sarađivali do sad, posebno u sferi ronilaštva. Zajedno sa crnogorskom mornaricom smo napravili program i plan aktivnosti koji ćemo nastaviti da realizujemo”, zaključila je Ane Sofie Borod.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21.maj
Gost
21.maj

Da se NATO nije zajebava no d
Da se NATO nije zajebava no ds nas je pozvao prosle god.nista od ovoga ne bi bilo sad bismo bili clanica pa bi srbi i rusi igrali kakaljinku

Send this to a friend