Politika

Andrija Mandić podnio ostavku na mjesto poslanika

„Vlastitom željom i odlukom Predsjedništva DF-a odlučio sam da se povučem iz Skupštine“ , kazao je Mandić agenciji MINA.

A, namjera mu je da se posveti terenskom radu.

„Želim da organizujem najorganizovaniju opozicionu strukturu, a to je DF, jer želimo da nakon izbora budemo vlast u Crnoj Gori“, rekao je Mandić.

A, za osvajanje vlasti nijesu dovoljne samo tribine, kako ih zovu poslanici DF-a, koje svakodnevno organizuju u Skupštini.

„Na prvom mjestu je važno da imamo hiljade ljudi na terenu, koji će pratiti i podržavati našu politiku. Tome neko mora da se posveti, i smatram da sam ja prvopozvani koji treba to da radi“, kazao je Mandić.

Na pitanje da li to znači da ide na čelo DF, on je odgovorio odrečno.

„To ne ne znači da ja idem na čelo Fronta, nego da ću biti prvi čovjek u radu na terenu“, rekao je Mandić.

On je potvrdio i da će njegovu stolicu u parlamentu od ponedjeljka preuzeti nekadašnji poslanik i predsjednik beranskog odbora NOVE, Radojica Živković.

Ovim je potvrđeno pisanje Dnevnih novina, koje su juče objavile da je ovaj potez Mandić i sam najavio govoreći u Skupštini prije tri dana. On je tada kazao da će u narednom periodu malo boraviti u parlamentu jer će se posvetiti terenskom radu i susretima sa građanima koji podržavaju Demokratski front.

Prema saznanjima Dnevnih novina, međutim, osim ovog, za Front nesumnjivo važnog, razloga postoje i neki drugi. Jedan od njih je nezadovoljstvo visokog funkcionera Nove srpske demokratije Radojice Živkovića, koji je očekivao da bude poslanik, nakon što je sa liste DF-a za ministra unutrašnjih poslova otišao Goran Danilović poslanik Demosa.

Takav je bio i dogovor, ali je na mjesto Danilovića u Skupštinu došao Budimir Aleksić.

U Novoj srpskoj demokratiji očekuju da do konstituisanja novog saziva crnogorskog parlamenta u poslaničkom klubu neće biti više personalnih promjena.

 

 

Send this to a friend