Politika

Auresku: Vlast preduzima sve da objasni prednosti ulaska u NATO

On je, kako se navodi na sajtu rumunskog ministarstva vanjskih poslova, obavijestio generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga o rezultatima posjete Crnoj Gori, prenosi agencija MINA.

Crnu Goru su prošle sedmice posjetili ministri vanjskih poslova Mađarske Peter Sijerto, Hrvatske Vesna Pusić, Rumunije Bogdan Auresku i Poljske Gžegož Shetina.

Šef rumunske diplomatije, koja je i bila incijator posjete, je u telefonskom razgovoru generalnom sekretaru istakao da je posjeta bila još jedna potvrda čvrstog opredjeljenja Rumunije u politiku otvorenih vrata NATO-a. 

On je govorio o nastojanjima Crne Gore da sprovede reforme potrebne za dobijanje poziva za pridruživanje Alijansi, a da vlast u Podgorici preduzima sve korake da crnogorskoj javnosti objasni prednosti i koristi od članstva u NATO-u. 

Auresku je objasnio i da su saveznički ministri vanjskih poslova koji su bili u zajedničkoj poseti pozdravili iskreno opredjeljenje Crne Gore da se priključi evro-atlantskoj porodici i prenijeli poruku ohrabrenja za nastavak reformi potrebnih za pridruživanje.

Send this to a friend