Politika

Azra Jasavić zamjenica Darka Pajovića

Na sjednici je jednoglasno izabrano i Predsjedništvo, članovi Glavnog odbora, generalni sekretar, kao i osam sekretara Generalnog sekretarijata.

“Na prijedlog predsjednika stranke izabrano Predsjedništvo, pored Darka Pajovića čine: Azra Jasavić, Radomir Novaković,Svetlana Franović, Nataša Gojković, Ljiljana Kolundžić, Zorica Martinović, Srđan Perić, Srđa Popović, Goran Tuponja, Aleksandar Ražnatović,Mirčeta Tomčić, Aleksandar Đuretić i Jovan Radović”, saopšteno je iz Pozitivne.

Za članove Glavnog odbora izabrani su Aleksandar Ražnatović, Srđa Popović, Ljlijana Kolundžić, Aleksandar Đuretić, Tamara Bajić, Dejan Božović, Jelena Milićević, Milena Radenović, Draško Vuksanović, Nenad Bojanić, Milan Radulović i Nikola Martinović.

Funkciju generalnog sekretara vršiće Srđa Popović, dok će mjesta sekratara sekretarijata vršiti Zagorka Pavićević (za pravo), Milena Joksimović Klikovac (za spoljnu politiku i EI), a njena zamjenica biće Jelena Milićević,Nataša Gojković(za odnose s javnošću), Tamara Bajić (za rodnu ravnopravnost), Mihailo Babović (za zdravstvo), Nikola Eraković (za partijsku infrastrukturu), Marinko Barjaktarović (za poljoprivredu i ruralni razvoj).

Nakon sjednice GO, zamjenica predsjednika Azra Jasavić je kazala da je na Glavnom odboru Pozitivna definisala politiku stranke do narednioh izbora 2016, te da će u daljem radu biti posvećena jačanju infrastrukture i radu na terenu. U tom pravcu Pozitivna će do kraja jula formirati Centralni izborni štab.

Jasavić je kazala da je na današnjoj sjednici potvrđena i jasna opredijeljenost stranke za evoatlanski put Crne Gore, kao I važnost uspostavljanja vladavine prava, koju stranka vidi kao najveći izazov u postizanju pune demokratije i ekonomskog oporavka države. 

Prema njenim riječima, partija je na dobrom kursu i vjetar Pozitivne je, kako je dodala, već prisutan u svakom kutku Crne Gore.

Prije početka sjednice predstavnici Pozitivne Crne Gore prošetali su Cetinjem i građanima dijelili Manifest.

Send this to a friend