Politika

Baždar: Radović sa TV Boka kršio propise, Tužilaštvo da ispita slučaj

Radović je u svojoj javnoj izjavi potvrdio osnovane sumnje da se u slučaju TV Boka radi o višestrukom kršenju propisa, poručuje predsjednik Opštinskog odbora Pokreta za promjene PzP Milovan Baždar.

Ta televizija je, kako navodi, po riječima vlasnika Radovića, osnovana samo sa ciljem rušenja lokalne vlasti u Novome što je suprotno Zakonu o medijima Crne Gore i protivustavno.

“Mediji se osnivaju i dobijaju odgovarajuće dozvole od nadležnih državnih organa radi javnog informisanja u skladu sa važećim propisima,a ne zbog subverzivnog djelovanja prema bilo kome. Ako javno saopštavate da vam je jedini cilj bio rušenje lokalne vlasti treba li sumnjati u vašu neobjektivnost i namjerno nepoštovanje novinarskog kodeksa. Kada bi ovakva praksa bila prihvatljiva i dopuštena, desetine medija bi nicalo preko noći sa ciljem rušenja nekog drušvenog ili drugog subjekta. Kada se ovome doda i kršenje Zakona o radu u dijelu nepoštovanja prava zaposlenih, jasno je o kakvom je neregularnom profilu riječ. U pitanju je jedan od najdrastičnijih slučajeva lokalnih političkih scenarija pod lupom DPS-a, u kojem je iskorišten lokalni igrač koji je bio spreman na sve-obmanuti čitavu javnost, izigrati svoje zaposlene i poslovnu banku i na kraju prevariti hiljade birača”, poručuje Baždar.

Kako dodaje, sve ovo ne uzbuđuje DPS puno, ali ipak su spremni prekomponovati Izbor sa ciljem da se učvrsti njihova vlast, a odstrane isuviše nepredvidljivi igrači.

PzP poziva nadležno tužilaštvo da utvrdi činjenice u vezi sa kršenjem prvenstveno Zakona o medijima Crne Gore i Zakona o radu.

 

Send this to a friend