Politika

Bečić: Damjanović konačno priznao da je kvazi opozicionar

Podsjećamo, poslanik SNP-s Aleksandar Damjanović kazao je da nije imao kontakta sa bivšim stranačkim kolegom Aleksom Bečićem od kada je, kako je rekao, dolazio kod njega u kancelariju da ga sprema za sjednice Skupštine Opštine Podgorica. 

Bečić je rekao da je Damjanović svojim reagovanjem konačno priznao da je kvazi opozicionar i pokazao zavidan stepen nervoze uslijed snažnog uspona koji bilježi Demokratska Crna Gora. 

“Ništa novo od gospodnina Damjanovića jer njemu je očito zadatak da se bavi sa mnom, Demokratama, noformiranim partijama jer ugrožavamo njegove interese i što je vjerovatno važnije interese njegovih mentora. Đukanović bi naravno mirno spavao da su mu svi opozicionari u Crnoj Gori Aleksandar Damjanović”, istakao je Bečić.

On je naglasio da se konačno javno razotkrio i progovorio jedan od isnpiratora i nalogodavaca, kako je rekao, sramne kampanje koja je u susret Kongresu vođena protiv njega unutar SNP-a, nakon završetka lokalnih izbora, “odnosno nakon osvajanja istorijskog rezultata i dupliranja snage partije u odnosu na parlamentarne izbore”. 

“Pošto su pale u vodu sve prognoze Damjanovića  tokom kampanje za lokalne izbore da će rezultat izborne liste koju sam predvodio biti na nivou procjena Marovića i Đukanovića, nastala je panika nakon izbora. Treba li se tek prisjećati kako je širio defetizam negativno komentarišući našu izbornu kampanju, koja je gle čuda od strane svih izvan SNP-a ocijenjena sa najvišim ocjenama”, dodao je Bečić.

Podsjećamo, Damjanović je rekao i da očekuje da Bečić vrati više od 100 hiljada eura koliko je SNP potrošila na njega na prošlogodišnjim lokalnim izborima.

Tim povodom, Bečić je kazao da je građanima sada jasno ko je osim Srđana Milića i negovih saradnika, širio priču o navodnim troškovima kampanje u Podgorici, kako bi pokušao minimizirati uspjeh koji je postignut. 

“Zamislite da najviši  funkcioneri partije umjesto da promovišu i valorizuju sjajan rezultat koji je ostvaren po ocjenama svih u Crnoj Gori, kreću nakon lokalnih izbora u susret tadašnjem Kongresu SNP-a da šire neistine šaptačkom, njima svojstvenom politikom”, rekao je lider Drmokrata.

Prema njegovim riječima, kampanja izborne liste koju je predvodio za lokalne izbore, a od koje je, kako tvrdi, benifite imao SNP u svim gradovima, koštala je najmanje u odnosu na konkurente, a i najeftinija je izborna kampanja u istoriji SNP-a posmatrano u odnosu na veličinu i značaj izbora. 

Bečić podsjeća da je šetomjesečnu kampanju realizovao veliki tim mladih ljudi, a osmislio i rukovodio njome Boris Bogdanović “bez bilo kakave nadoknade”. 

On tvrdi da su kampanje koju su predvodili Milić i Damjanović u prethodnim godinama vodile agencije van Crne Gore, da su koštale enormno više, a da su rezultati bili poražavajući. 

“Međutim, kada čovjek luta, treba mu pomoći. I da ne zaboravim. Iako je SNP napustio nosilac izborne liste čije ime je bilo na glasačkom listiću, veliki dio opštinskog odbora, najveći dio odborničkog kluba, gotovo kompletna Asocijacija mladih, SNP će na osnovu rezultata koji je ostvarila lista koju sam predvodio  25. maja 2014. godine ukupno prihodovati oko 170.000 eura iz budžeta Podgorice”, naglasio je Bečić.

On napominje i da je nekoliko puta, dok je bio član SNP-a, dao pisanu izjavu da ne prihvata da budem poslanik, te da je pokazao i konkretnim djelima da se politikom ne bavi iz interesa. 

“Međutim, Damjanović stavove mijenja kako prođe koje godišnje doba, tako da se njegovim političkim lutanjem neću detaljnije ovoga puta baviti”, dodao je Bečić.

Sa Damjanovićem, navodi on, imao je samo strogo partijsku komunikaciju i razmjenu mišljenja o temama koje su im kao ekonomistima bliske. 

“Njegove formulacije takvog načina komunikacije koje je iznio govore najbolje o njemu. O mom poznavanju politike i problematike koja je u nadležnosti funkcija koje sam pokrivao najbolje su sudili građani, nakon javnih prezentacija i sučeljavanja  koje su imali prilike da vide. Tako da nemam namjeru da govorim o sebi, o tome svakim danom govore građani, spreman da u svakom trenutku pogledamo gdje je ko od nas na ljestvici povjerenja, odnosno za pomenutog apsolutnog nepovjerenja građana. Građani lako prepoznaju ko su kvazi opozicionari i igrači režima svih ovih godina, a ko su oni koji ih bezinteresno zastupaju”, zaključio je Bečić.

Send this to a friend