Politika

Bečić: Istorijski fenomen da opozicija ne želi da se raspravlja o nepovjerenju Vladi

Bečić je kazao da je istorijski fenomen da opozicija ne želi da se raspravlja o nepovjerenju Vladi.

“Demokrate će bez sujete uvijek podržati predlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi ukoliko ga bilo ko opet podnese”, kazao je Bečić na konferenciji za novinare.

Demokratska Crna Gora je na današnjoj sjednici Predsjedništva zaključila da na verziju Predloga koji su Demokrate pripremile i dostavile svim opozicionim subjektima nije bilo nikakvih sugestija i novih predloga, kako u pogledu navedenih razloga zbog kojih treba izglasati nepovjerenje Vladi, tako ni u pogledu postavljenih rokova, što dodatno potvrđuje tezu da nije bilo želje da se raspravlja o smjeni Vlade.

Dodatno iznenađenje, kako navode, proističe iz činjenice da se do šanse za pad Vlade u Parlamentu u ovakvom društveno-ekonomskom ambijentu nije došlo usled nedostatka potpisa onih koji predstavljaju opozcione birače.

“Demokrate potvrđuju politički stav da postoje svi razlozi da se Vladi Mila Đukanovića izglasa nepovjerenje koji su navedeni u predlogu akta koji su Demokrate dostavile svim opozicionim partijama, koalicijama i drugim opozicionim poslanicima u Skupštini Crne Gore. Demokrate konstatuju da su Predlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore i zahtjev za Vanredno zasijedanje Skupštine Crne Gore potpisali poslanici Demokrata, Demosa i Ure, kao i opozicioni poslanici Mladen Bojanić, Obrad Gojković i Novica Stanić, a da isto nijesu učinili poslanici DF-a, SNP-a i Pozitivne Crne Gore. Samim tim, nijesu se stekle formalne pretpostavke da Vlada bude smijenjena 3. septembra u Skupštini Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Kako su poručili, ovo predstavlja istorisjki fenomen nepoznat u teoriji i praksi, da opozicija ne želi da se raspravlja i glasa o smjeni Vlade koja je izgubila legitimitet, nalazi se na staklenim nogama i jedino saglasno Ustavu može biti smijenjena u Parlamentu.

“Odbijanjem da opozcijia pokrene postupak izglasavanja nepovjerenja Vladi, DF, SNP i Pozitivna preuzimaju odgovornost što će sadašnja Vlada, makar u dogledno vrijeme izbjeći da se u Skupštini suoči sa argumentacijom da je izgubila legitimitet. Demokrate će bez bilo kakve sujete ili opstrukcije istog dana, bezuslovno podržati svaki Predlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi, bez obzira od koga iz opozicije i kada bude podnešen jer su naš cilj konačne promjene u Crnoj Gori, pa samim tim radimo protiv vlasti, a ne protiv opozicije”, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Send this to a friend