Politika

Bečić: Nećemo dozvoliti da građanima periferne stvari određuju sudbinu

Sjednica je održana nakon terenske kampanje u kojoj su Mlade demokrate obišle 1.560 domaćinstava. Na ovim područjima Demokrate su zabilježile 15,85 odsto podrške. 

Tom prilikom, Bečić je istakao da Demokrate politiku ne posmatraju kroz prizmu brojki.

“Zato se i trudimo da upoznamo svakog člana, svakog simpatizera, što je zahtjevan proces imajući u vidu da smo snaga koja se širi svakim danom, ali Demokrate su ljudi iz naroda, žive sudbinu običnog čovjeka i na taj način vode i politiku, brinući o interesima svakog građanina Crne Gore”, istakao je on. 

Bečić je izrazio zadovoljstvo što se prvi i osnovni cilj Demokrata, naznačen u sloganu “Pobjede, a ne podjele”, polako ostvaruje,” jer je u rCnoj Gori društvo, iako malo, duboko dijeljeno, ne voljom građana, već voljom i interesima političkih elita sa raznih strana, jer za kavgu i dijeljenje je potrebno dvoje”.

“Stoga, Demokrate neće prihvatiti da budu igrači u takvoj utakmici, mi smo se izdigli iznad toga i sagledavamo opšti interes, budućnost i radimo u tom pravcu”, naglasio je lider Demokrata.

Prema njegovim riječima, Demokrate interesuje zašto je neko Crnu Goru doveo do ekonomske, socijalne, moralne i pravne degradacije.

“Zašto je neko urušio sistem vrijednosti? Zašto nam prodajete Primorje, zašto ste uništili privrednu aktivnost u srcu Crne Gore, u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, zašto ste dozvolili da se raseljava sjever Crne Gore i da nestaje čovjek kao ključni resurs svake zemlje, jer tamo gdje nema čovjeka i gdje on ne pronalazi motiv da bitiše, tamo je upitna i budućnost zemlje”, poručio je Bečić.  

Send this to a friend