Politika

Bečić: Opozicija traži najbolje rješenje za građane, a ne za sebe

Lider Demokrata, Aleksa Bečić razgovarao je danas sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, Hans Ginterom Maternom, o nedavno održanim parlamentarnim izborima i o postizbornoj situaciji na crnogorskoj političkoj sceni. 

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić je upoznao gosta sa modernom kampanjom Demokrata, koja je bila rezultat “domaće pameti”, a ne, dodaje se, produkt agencija iz inostranstva ili unutrašnjosti. 

Bečić je istakao da su Demokrate, za razliku od drugih političkih subjekata koji su prepisivali svoje izborne liste, ponudile novu generaciju političara, koju čine stručni, obrazovani, hrabri i nekompromitovani ljudi, koji će uložiti sve svoje napore da ostvare cilj – razvlašćenje Demokratske partije socijalista.

“To je i bio razlog što su Demokrate animirale najveći broj apstinenata u Crnoj Gori“, ocijenio je on.

Bečić je, kako se navodi, upoznao ambasadora sa predizbornim aktivnostima Demokrata.

Onje naglasio da je ta partija na vrijeme jasno saopštila građanima da ih „očekuje još jedna krajnje neravnopravna izborna utakmica,jer sa dokazanim autokratom i antidemokratom Milom Đukanovićem nijesu mogući fer i slobodni izbori“.

Lider Demokrata se osvrnuo i na situaciju tokom izbornog dana.

On je postavio pitanje zašto državni organi nijesu sačekali da se zatvore biračka mjesta, pa dali informaciju o pokušaju terorističkog napada, kako bi se, kako ocjenjuje, izbjegao bilo kakav uticaj na slobodnu volju građana, u pogledu njihovog izlaska na izbore i njihovog izbornog opredjeljenja, posebno imajući u vidu činjenicu da ove izbore opredjeljuje oko jedan odsto birača koji su glasali.

 

 

 

Send this to a friend