Politika

Bečić: Samostalni nastup na izborima je najpošteniji odnos prema građanima

On je kazao da na političkoj sceni ima mnogo onih koji su deklarativno željeli pomirenje, a kada je došao trenutak da jedna ili druga strana stvara podijele bili su, kako je naveo, dobri partneri „za igranje takve utakmice“.

„Stoga, Demokratska Crna Gora za svoj glavni zadatak postavlja pomirenje i prosperitet, stavljajući veto na sve podjele“, rekao je Bečić gostujući u emisiji “Klika” na Studentskom radiju Krš, prenosi MINA.

Prema njegovim riječima, Demokrate se ne mogu identifikovati sa strukturom iz pređašnjih segmentacija, ni doživjeti kao proces cijepanja Socijalističke narodne partije.

„Neko je pričom o broju partija pokušao da demotiviše građanina u dijelu pozitivnog odnosa prema strankama koje nastaju. Naša nova kadrovska i programska ponuda i moderan način viđenja politike će pokazati građanima da smo novi, svježi i drugačiji“, kazao je Bečić.

On smatra da je osnov za promjenu stvari povjerenje, a da je samostalni nastup na izborima najpošteniji i najčistiji odnos prema građanima.

Bečić je rekao da kao postizborne partnere vidi sve one koji istinski žele promjene, izuzimajući „kvaziopozicionare i igrače režima“.

Kako je objasnio, zadatak Demokratske Crne Gore je zaustavljanje funkcionisanja po principu „prodaj, pozajmi i potroši“, jer se dosadašnja ekonomska logika svodila na masovnu prodaju onoga što su generacije stvarale i kreditna zaduživanja.

„Dovesti Crnu Goru do nivoa današnje zaduženosti, masovne rasprodaje državne imovine, devastacije industrije, pasivnog odnosa prema razvijanju srednjeg i malog biznisa je majstorstvo“, kazao je Bečić.

Na pitanje kako će se nova partija pozicionirati u okviru dijaloga o spoljnopolitičkom putu Crne Gore, Bečić je kazao da je Evropska unija najoptimalniji okvir mira, stabilnosti i bezbjednosti.

Kad je riječ o NATO-u, on smatra da je NATO tema koja se eksploatiše posljednjih mjeseci, pored svega što opterećuje građane.

„Niti nam je NATO donio probleme koje imamo, niti nam ih može riješiti“, kazao je Bečić, navodeći da se Demokratska Crna Gora nije okupila zbog pitanja Alijanse, već povodom problema siromaštva, nezaposlenosti i korupcije.

On smatra da organizacijama koje djeluju za i protiv NATO-a treba omogućiti istu finansijsku podršku i medijski prostor i prepustiti građanima da o tome odluče.

„Po meni, jedini način odlučivanja o tom pitanju je referendum, a ne Skupština“, kazao je Bečić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

ALEKSA SKUVALA SAM TI PASTASUTU NEMOJ IZDAT CRNU GORU
ALEKSA SKUVALA SAM TI PASTASUTU NEMOJ IZDAT CRNU GORU

Za BEČIĆA
Gost
Za BEČIĆA

Like DEMOKRATAMA. Odlično,
Like DEMOKRATAMA. Odlično, bez identitetske priče. Mi smo porodično suverenistički opredijeljeni ali Bečko je pookupio naše simpatije. Srećno.

Nataša Vuković
Gost
Nataša Vuković

Snežana me je poslala da joj
Snežana me je poslala da joj kupim burek sa zeljem pa sam joj uzela sa sirom i išćerala me je iz stana. Sad moram za kaznu da sa ćoška od zgrade đe živi Junka da pratim što se dešava u Bečićevim prostorijama.

Smor.

Spasoje Kovačević
Gost
Spasoje Kovačević

Hvala ti Miliću đe čuo i đe
Hvala ti Miliću đe čuo i đe ne čuo što si mi oprostio to što sam kao predsjednik SNP DG ukrao za 10 godina oko 90.000 eura.

Anonimni
Gost
Anonimni

Citam ove komentare,Bicicu ne
Citam ove komentare,Bicicu ne vodi se ovako politika! Mlad i neiskusan, bojim se da ne budes jos jedno razocarenje poput ostalih karijerista.

Jelena Radenović
Gost
Jelena Radenović

Aleksa puna podrška od OO SNP
Aleksa puna podrška od OO SNP Danilovgrad, ugasili smo ga ja i Spasoje.

sasacg
Gost
sasacg

Previse daje sebi na znacaju
Previse daje sebi na znacaju.70.000 biraca glasa a nema pravo glasa,a ovaj bi na izbore.ko ga finansira?umjesto objedinjavanja,on je usitnio opoziciju
Izbori se za korektne uslove na izborima,i onda samostslno izadji.ne budi dekor,ako nisi placen za to

Anonimni
Gost
Anonimni

Citam komentare posvadjane
Citam komentare posvadjane opozicije…nikad se opametiti i ujediniti necemo, bravo Milo, zavadi pa vladaj!

Jonica
Gost
Jonica

Becicu imas ogromnu podrsku
Becicu imas ogromnu podrsku,budi jak i izdrzi napade rezima,a i opozicije koja ide ruku pod ruku sa rezimom. (naravno da mislim na Snp)

anomalija
Gost
anomalija

Gospodine Becicu na pravom
Gospodine Becicu na pravom ste putu,svaka cast vi ste svijetla buducnost Crne Gore!

busted
Gost
busted

e moj Srdjane Milicu. Boljee moj Srdjane Milicu. Bolje je bilo da si se šenuo mladim snagama, bolje je bilo da si dozvolio da evolucija teče sama po sebi, bolje bi bilo da si omogućio da se SNP vrati na stare staze i konacno pomogne u procesu svrgavanja DPSa. Bolje da si to ucinio nego sto se bavis najpodlijom huckackom… Više »

w.b.a
Gost
w.b.a

Koliko fame oko demokrata i
Koliko fame oko demokrata i Becica. Ocigledno da ih se mnogi boje imajuci u vidu kolika je negativna kampanja protiv njih a partija im nije stara evo ni nedjelju dana.

Crnogorci!
Gost
Crnogorci!

Ovo je covjek koji ce Crnu
Ovo je covjek koji ce Crnu Goru vratiti na stabilne noge,nauciti je da ponovo hoda! Konacno neko sa iskrenim namjerama!

Posetilac
Gost
Posetilac

Svaka cast Becicu tako i
Svaka cast Becicu tako i treba,samostaolno i nikako drugacije pa ce se pravit koalicije posle izbora ako bude potrebe i to ne sa svakim! Neka si se makao od Snp-a i ptica na grani zna ko su i sto su oni.

nebitan
Gost
nebitan

Bravo Aleksa! Samo Demokrate
Bravo Aleksa! Samo Demokrate mogu skinuti dps-sdp sa vlasti i to svima smeta! Kako vlasti tako i kvazi opoziciji. Izbori ce pokazati sve a ti znaj da od mene i moje porodice imas 8 sigurnih glasova. Ne obaziri se na komentare po portalimo jer to pisu placenici iz SNP!

gunner
Gost
gunner

Becicu, bio sam jakoBecicu, bio sam jako skeptican po pitanju tebe i pored sjajnih stvari koje uradiste ti i tvoja ekipa u Podgorici. Medjutim, totalno si me kupio odlukom da vise ne budes rezervoar za glasove korumpiranom Milicu i odlucis da sa mladim i politicki neistrosenim ljudima osnujes partiju koja mi se makar po ovom sto vidim i cujem ovih… Više »

Pistons
Gost
Pistons

Bravo Aleksa,svaka rijec na
Bravo Aleksa,svaka rijec na mjestu. Procitala sam vam program i veoma sam zadovoljna,ne obaziri se ovo pisanje po portalima od strane bivsih kolega iz Snp-a oni su placeni da te blate. Naprijed Demokrate!

Anonimni
Gost
Anonimni

Tako je Becicu, samostalan
Tako je Becicu, samostalan nastup je jedini posten model izlaska na izbore! Siti smo vise prevara u smislu slepanja malih interesnih partija.

Crnogorski
Gost
Crnogorski

Svi ste vi isti. Okupite oko
Svi ste vi isti. Okupite oko sebe rodbinu, prijatelje i kumove i borite se za svoje dzepove! Sto god da guknete ista prica!

Anonimni
Gost
Anonimni

A kad praviš partiju sa
A kad praviš partiju sa pokradenim mandatima? Pošteno?

Anonimni
Gost
Anonimni

Pokradenim mandatima? Daje li
Pokradenim mandatima? Daje li se vikendom burek gratis uz dnevnicu u centrali SNP-a?

MMM
Gost
MMM

Mandate je osvojila SNP i te
Mandate je osvojila SNP i te mandate treba vratiti. Srecno svima koji misle da mogu demokratizovati dodatno Crnu Goru.

Anonimni
Gost
Anonimni

mladi becicu nemoj ti o
mladi becicu nemoj ti o postenju!

Anonimni
Gost
Anonimni

ALEKSA -CIJEPANJE I POMIRENJE
ALEKSA -CIJEPANJE I POMIRENJE! POSTENO PREMA GRADJANIMA ?PA DPS CE STO GODINA SA VAMA TAKVIMA.

Send this to a friend