Politika

Bečić: Vlada nije ni pokušala da utvrdi odgovornost za višemilionsku štetu

Iz Demokratske Crne Gore su saopštili da je Bečić, tom prilikom, ukazao, da je iz akta Ministarstva finansija od 20. jula 2016. godine jasno da direktna šteta koja je u predmetu “Limenka” nastupila po Budžet Crne Gore, te koja je isplaćena građaninu Acu Đukanoviću, iznosi 10.598.610,21 eura.

“Dakle, ni protek vremena od šest godina, od kada je država ušla u nepoštovanje ugovornih obaveza, ni vrijeme duže od tri godine od kada su počeli da se isplaćuju milioni eura građaninu Acu Đukanoviću, ni činjenica što je dobitnik 10,6 miliona eura brat predsjednika Vlade, nijesu izazvali osjećaj obaveze kod bilo koga u vlasti da makar pokrene postupak za personalizovanje odgovornosti za višemilionsku štetu koja je nastupila po državu”, istakao je Bečić.

On je kazao da je za Demokrate opisani pristup vlasti samo potvrda da je u slučaju “Limenka” bila na djelu sinhronizovana aktivnost više funkcionera vlasti koji su projektovali da porodica Đukanović, bez muke, stekne 10,6 miliona eura na štetu svih građana Crne Gore.

Bečić je ocijenio da, upravo iz tih razloga, predsjednik Vlade, Milo Đukanović, i ne pomišlja o pokretanju postupka odgovornosti zbog navedene štete. 

“On i njegov brat privatno imaju mnogo razloga da govore o zahvalnosti onim pojedincima koji su bracu namakli 10.6 miliona eura. Ko još, poslije ovakvog postupanja Vlade u slučaju „Limenka“, može imati i primisli o odgovornom obavljanju državnih poslova od strane DPS funkcionera. Naravno da odgovornosti nema i da, saglasno tome, na narednim parlamentarnim izborima građani treba da promijene ovako neodgovornu vlast”, zaključio je Bečić.

Send this to a friend