Politika

Bečić: Zalagaćemo se da se izgradi privatna bolnica u Budvi

“Time bi se rasteretilo medicinsko osoblje zaposleno u Domu zdravlja, stvorila bi se mogućnost za otvaranje novih radnih mjesta, zapošljavanje novih medicinskih radnika, kao i obavljanje kvalitetne medicinske prakse. Na taj način bi se mogao zaustaviti odliv stručnog kadra iz Budve i Crne Gore”, istakla je Bečić.

Ona je dodala da je zdravstveni sistem države ogledalo jednog društva i pokazatelj odnosa prema građanima u onim najosjetljivijim i najvažnijim segementima životnih vrijednosti.

“Zdravstvena politika u Crnoj Gori već tri decenije ne pruža građanima adekvatnu zaštitu i njegu. Dok je fokus bio usmjeren na neke druge društveno-političke segmente, zdravstvo je ispaštalo. Posebno je takva situacija u Budvi. Broj stanovnika je u poslednje tri decenije porastao čak četiri puta, a za to vrijeme u Budvi postoji samo jedan Dom zdravlja, u kojem zdravstveni radnici, i pored svoje stručnosti i predanosti, nisu u mogućnosti da zbrinu sve veći broj naših sugrađana. Posebno je situacija alarmantna u ljetnjim mjesecima, kada Budvu posjeti preko 100.000 turista. I pored činjenice da zdravstvo nije u nadležnosti lokalne samouprave, Demokrate će u slučaju dolaska na vlast uraditi sve kako bi se takvo stanje popravilo”, rekla je Bečić.

Prema njenim riječima, Demokrate će insistirati da se iz opštinskog budžeta izdvajaju znatno veća sredstva za transfere zdravstevnim ustanovama u opštini, kako bi se nabavila savremena medicinska sredstva.

“Takođe, u saradnji sa ministarstvom zdravstva, stavićemo im na raspolaganje objekte u posjedu opštine u Starom gradu, Bečićima i Svetom Stefanu, kako bi se otvorile turističke ambulante za hitne slučajeve. One su neophodne kako se ne bi dešavali nemili događaji kao prethodnih godina, a posebno u ljetnjim mjesecima”, zaključila je Bečić

Send this to a friend