Politika

Berane: Uehara i Šćekić o mogućnostima saradnje

Predsjednik Opštine Dragoslav Šćekić sa saradnicima razgovarao je i upoznao ambasadorku Ueharu sa mogućnostima za buduću saradnju.

“Šćekić je iskazao zahvalnost na posjeti kao i zahvalnost narodu SAD, koji je preko Ambasade i drugih organizacija realizovao niz infrastrukturnih projekata u opštini Berane u dosadašnjoj saradnji”, saopšteno je iz opštine.

Šćekić je Ueharu upoznao sa projektima koje Opština Berane realizuje i koje ima namjeru da kandiduje u cilju poboljšanja uslova života građana u lokalnoj zajednici, sa posebnim akcentom na oblast kulture i obrazovanja, kako bi mladi ostali u svom gradu.

Uehara je istakla da će Ambasada nastaviti da sarađuje sa Opstinom Berane na realizaciji prioritetnih projekata u Beranama ciji je cilj zaustavljanje dalje migracije stanovništva, posebno mladih.

Ambasadorka će tokom boravka u Beranama posjetiti Regionalni biznis centar koji smatra dobrim projektom za pospješivanje zaposlenja i privatnog preduzetništva.

Ambasadorka je sa održala radni sastanak sa predstavnicima NVO Help i Crvenog krsta Berana i obišla lokaciju na kojoj će ove godine početi gradnja 94 stana za raseljena lica u okviru Regionalnog stambenog programa.

Send this to a friend