Politika

Besprizorni politički bezobrazluk: Šta je sljedeće?

Dnevne nvoine ističu da su posljednjih 15 godina politički akteri koji se spremaju na “neviđenu kampanju” lansirali Duvansku aferu, pa Moldavku S.Č., Telekom, listinge, crne trojke, Snimak…

“Posljednjim pokušajem stvaranja afere, dovođenjem premijera i njegove porodice u vezu sa ubistvom Duška Jovanovića, pređena je granica prihvatljivog političkog bezobrazluka u borbi za glasačko tijelo. Šta je sljedeće?”, navode Dnevne novine.

Prijetili i premijerovom sinu  

U vrijeme prošlogodišnjih protesta DF, na internet stranici Sloboda traži ljude pojavila se poruka izvjesnog Srđe Pavlovića sljedeće sadržine: Milo, znam đe ti sin izlazi u Evropi i na ovom kontinentu, pričuvaj ga bitango jedna!

Ova poruka vrlo brzo je uklonjenja, ali je Google sačuvao, tako da je ostao trag prijetnji sinu premijera Đukanovića. 

Ko je Pavlović koji stoji iza poruke?

“Šta ako neko, kao što to radi Koča Pavlović, ustvrdi da iza monstruozne poruke stoji niko drugi do brat poslanika DF? Zove se Srđa, baš kao njen autor na Fejsbuku. Za one kojima nije do istine, nego do afera, ovo bi bio dovoljan podatak da osobu koja je prijetila premijerovom sinu dovede u vezu sa funkcionerom Demokratskog fronta. Po istom receptu kako je to uradio Koča Pavlović. Pri tom bi mogao da se, u potkrepljivanju svoje tvrdnje, pozove na tekst Srđe Pavlovića, profesora u Kanadi, (vjerujemo da je u ovom slučaju riječ o bratu Koče Pavlovića), koji je na Peščaniku u vrijeme protesta DF-a napisao kolumnu u kojoj podržava proteste i poručuje da je: “vaninstitucionalno djelovanje jedini model koji je Milo Đukanović ostavio na raspolaganju građanima Crne Gore”… da je “postalo jasno da je Đukanović spreman da brani svoj kriminalni posjed do posljednje kapi tuđe krvi””, pišu Dnevne novine.

Dovoljno elemenata da se prave spekulacije i nalazi veza sa poslanikom DF-a.

DF koristi sporost institucija

Autor poruke, ko god to bio, na neki način jeste povezan sa Demokratskim frontom koji je javno priprijetio neviđenom kampanjom. Zato se i s pravom pitamo, šta je sljedeće?

“Odgovor bi morale dati institucije, čiju sporost i strah od javnih prozivki upravo DF odlično koristi. Podsjetimo, prepucavanje oko nadležnosti iskoristili su da rašire šatore koji su mjesec dana blokirali život u glavnom gradu, potom su pripadnike nekadašnjeg ozloglašenog Sedmog bataljona uveli u Skupštinu, pa su pokušali fizički da se obračunaju sa premijerom…”, zaključuju Dnevne novine.

Šta je sljedeće?.

Send this to a friend