Politika

Bojović: Pejović kroz korisne nejasnoće direktno podržava NATO

Kako je kazao, Pejović je stavom iznijetim u intervjuu za Dan potvrdio strahove da njegova partija kroz korisne nejasnoće u stvari direktno podržava učlanjenje Crne Gore u NATO.

“Imajući u vidu da smo nekad u bivšoj partiji koju smo napustili, Mijomir Pejović i ja bili eksplicitno protiv učlanjenja Crne Gore u NATO, ostaje mi samo da naslućujem koji su razlozi opredijelili potpredsjednika Demokrata da za 180 stepeni promijeni svoj stav. Ako neko smatra da je po pitanju NATO integracija dovoljno saopštiti da ste za referendum, a da pritom ne kažete da li ste za ili protiv učlanjenja u ovaj vojni savez, onda ti političari vrijedjaju zdrav razum i posljednjeg političkog laika u Crnoj Gori. Ovo posebno ako se ima u vidu da je članstvo te partije dominantno protiv učlanjenja u NATO, dok rukovodstvo saopštavajući nemušte stavove, direktno pomaže režimu da kroz dobijanje pozivnice pokuša nastaviti svoje političko vegetiranje”, konstatovao je Bojović. 

On je poručio Pejoviću da ga demantuje, ukoliko griješi tako što će saopštiti zvanični stav Demokrata da su protiv učlanjenja Crne Gore u NATO.

“Nažalost, plašim se da je za bilo kakav demant kasno, jer se Demokratska Crna Gora pozicionirala kao politički subjekt koji na svoj osoben način podržava NATO integracije. Politički princip Demokrata “okruglo pa na ćoše” osim što izaziva zabunu u opozicionom biračkom tijelu, rehabilituje i Ranka Krivokapića kao poželjnog opozicionog partnera opoziciji, ali tek kad Milo Đukanović iz njega iscijedi i posljednju kap socijaldemokratije. Zato stav Demokrata da će “smijeniti režim i bez pomoći SDP–a” smatram neodrživim, jer je SDP sastavni dio režima i da ako želimo da smijenimo režim, to znači da moramo smijeniti i DPS  i SDP, a nikako da tretiramo partiju Ranka Krivokapića kao opozicionu”, naveo je Bojović.

Prema njegovim riječima, upravo iz ovih razloga protesti predstavljaju jedini model za smjenu režima bez izuzetaka.

“Nije mi jasno zbog čega potpredsjednik Demokrata odbija mogućnost da njihova partija učestvuje na protestima, preuzimajući na taj način odgovornost ne samo za  uspjeh protesta, već i budućnost njihovog političkog subjekta. Bez obzira na ovako neobjašnjiv stav i očigledne programske razlike koje postoje medju nama, lično ću se zalagati da Demokrate budu pozvane na proteste, ostajući dosljedan principu opozicionog objedinjavanja protiv režima na kojem su nastali i koaliconi savez i partija kojoj pripadam”, poručio je Bojović. 

Send this to a friend