Politika

Bošnjak: Nadgledaju nas snajperisti sa fantomkama

“To je iritantno. Oni su ovdje, a ne tamo gdje bi trebalo da budu, tamo gdje su kriminalci”, poručila je Bošnjak na današnjoj konferenciji za novinare.

Ona je rekla da je DF u saznanju i da su za sljedeću nedjelju zakupljeni svi hotelski kapaciteti u Podgorici, za smještaj policajaca.

“Čudno je što se insistira da se kešom plaća taj smještaj. Otkud keš policiji, to znači da nešto stoji iza toga, nije praksa da državni organi nešto kešom plaćaju”, poručila je Bošnjak.

Ona je osudila i to što je policija, kako tvrdi, suspendovala nekoliko policajaca jer su komunicirali sa demonstrantima.

“Mi imamo odličnu saradnju sa policijom, ali moram da iskritikujem to što su suspendovali ili poslali na prinudni odmor policajce koji su stupili u kontakt sa nama. Neko od njih je uzeo vodu, ili razgovarao sa nama. To je sramno. Takođe, direktor policije bi trebalo da podnese ostavku poslije onakvog govora, gdje je kazao da ima informaciju da će ovo biti nasilni protesti. Kao što vidite oni su demokratski, tako da treba da odgovara za to što je pričao”, smatra Bošnjak.

Ona je rekla da je rukovodilac protesta Milutin Đukanović danas obavijestio načelnika bezbjednosti Podgorice da će istrajati u svojim zahtjevima i da će ostati na Bulevaru sve do ispunjenja.

Na pitanje da li su od Komunalne policije dobili produžetak dozvole za montažne objekte, Bošnjak kaže da odgovor još nije stigao.

“Mi smo dobili od MUP-a dozvolu za neograničeni rok održavanja ovog skupa, vidjećemo šta će odgovoriti Komunalna policija za montažne objekte. Mi odavde nećemo ići i ne damo svoju slobodnu teritoriju koju smo osvojili”, zaključila je Bošnjak.

Funkcionerka DF-a Ljiljana Đurašković tvrdi da im se svakog dana pridružuje sve više ljudi.

“Iz dana u dan, iz noću u noć broj drugova i drugarica se povećava, armosfera je pozitivna i zrači optimizmom. Posebnu zahvalnost želim da uputim ženama i studentima. Građani, čekamo vas da nam se pridružite”, zaključila je ona.

 

Send this to a friend