Politika

BP: Inicijative u vezi počasnih građana Bijelog Polja preuranjene

“To je proces koji treba da traje, a svako brzopleto insistiranje nije garant prohodnosti ideje ka pravom cilju. Nebi bilo dobro da se pokreću inicijative ako se njihovim eventualnim odbijanjem može nanijeti šteta ugledu osobama koje predstavljaju milione ljudi u okruženju”, kazao je Zejnilović. 

Kada je u pitanju saradnja, Bjelopoljska partija, ističe on, nastoji da gaji dobre odnose sa svim političkim subjektima koji participiraju u lokalnom parlamentu pa i van njega.

“Takav odnos i saradnju sa predstavnicima naroda u parlamentu predlažemo svim društvenim subjektima koji pokreću inicijative. Odbornici lokalnog parlamenta su ti koji mogu da inicijative uvrste u dnevni red isto kao što potpisna podrška građana određenoj inicijativi može da obezbijedi prohodnost da se o njoj raspravlja u parlamentu. Ali odbornici u parlamentu su ti koji treba da raspravljaju o inicijativama ili predlozima, oni su ti koji vode računa o interesima svih građana opštine Bijelo Polje bez obzira na njihovu posebnost i pripadnost ali i o opštem interesu, pa na osnovu toga donese odluke”, zaključio je Zejnilović.                                                                

 

Send this to a friend