Politika

Brajovićev tim: Stvarni razbijači SDP-a sad pokušavaju da operu savjest

Podsjećamo, SDP na čijem čelu je Ranko Krivokapić je danas još jednom pozvala sada već bivše članove partije Ivana Brajovića i Vujicu Lazovića da vrate ministarske mandate SDP-u.

U SDP-u smatraju da bi ostanak na “otetim funkcijama bilo klasično uzurpiranje i zloupotreba koja baca sjenku na legitimitet same Vlade u presudnom trenutku za NATO integracije Crne Gore”. 

Kako Brajovićev tim navodi, stvarni razbijači SDP-a sad pokušavaju da operu svoju savjest, napadajući one koji su uradili sve što su mogli da bi se sačuvalo jedinstvo partije. 

“I to upravo od onih koji svoj život nikako ne bi mogli da zamisle bez uličnog glamura koje funkcija koju pokrivaju nosi, cirkusa sa obezbjeđenjem, i “tinu-ninu” naprijed i nazad, na “opšte oduševljenje” svih građana Crne Gore, a posebno naših Kotorana”, poručuje Brajovićev tim.

Kako dodaju, potpredsjednik Vlade Vujica Lazović i ministar Ivan Brajović mandate duguju građanima koji su im na osnovu programskih principa i ciljeva dali podršku na izborima 2012. godine, a od kojih je drugi dio SDP-a odustao, jer je očigledno da je od podgoričkih izbora na sceni bio, srećom neuspješan, pokušaj poklanjanja časnog SDP-a demokratskom frontu, što više ni njegovi čelnici ne kriju.

“Odlučnost i odgovornost prema građanima nas je isključivo motivisala da napustimo partiju, i da na taj način sačuvamo izvornu ideju socijaldemokratije, od koje u SDP-u nije ostalo ništa, a za koju smo sigurni da je u izvršnoj vlasti najbolje reprezentuju potpredsjednik Lazović i ministar Brajović. Sve drugo bi bila klasična partijska diktatura nad bazičnim opredjeljenjima birača na izborima 2012. godine.  Za one koji flagrantno krše koalicioni izborni program bi bilo politički etičnije da ne participiraju u Vladi, nego da sakupe političku hrabrost i konačno otvore karte, jer je upravo politika bespredmetnog plivanja u mutnom srozala podršku istinskoj ideji socijaldemokratije na najniži nivo od njenog postojanja”, stoji u poruci SDP-u.

Medijski tim Ivana Brajovića poručuje SDP-u da je potrebno da se okrenu oko sebe.

“Vidjećete da je malo ko od onih u čiju ste se hrabrost koliko do juče kleli, sada sa vama, jer su svi do jednog prepoznali da u poslednje vrijeme lične frustracije lidera prerastaju u partijsku politiku, na šta nas istorija surovo opominje”, zaključuje se u reagovanju.

Send this to a friend