Politika

Brajovićevi tuže Bojanića zbog pokušaja ucjene

 

Poslanik Mladen Bojanić je predao Vrhovnom državnom tužilaštvu, Državnoj revizorskoj instituciji i Agenciji za sprečavanje korupcije kompletnu dokumentaciju o, kako tvrdi, zloupotrebama državnih resursa na štetu Direkcije za željeznice Crne Gore, organa Ministarstva saobraćaja i pomorstva, a u korist partije Socijaldemokrata.

Radi se o računima koje je hotelu Ramada platila Direkcija za željeznice, u iznosu od 800 eura, a Bojanić tvrdi da je račune napravila partija Ivana Brajovića, prilikom organizacije partijskih skupova. Direkcija za željeznice je demantovala ovu informaciju.

Na drugoj strani, u SD kažu da je Bojanić tražio od ove partije da ne da podršku za izbor Darka Pajovića za predsjednika Skupštine. Zbog toga će ova partija do kraja nedjelje predati tužbu protiv Bojanića u kojoj će navesti sve detalje, ali i svjedoke koji će potvrditi da je Bojanić ucjenjivao SD.

Bojanić je, prema riječima sagovornika iz SD, pozvao u Skupštini poslanika ove partije na razgovor. On mu je u holu saopštio da ima dokaze da je SD koristila državne resurse u partijske svrhe, i da se radi o maloj svoti novca, koja, međutim, može biti problematična.

“Tražio je da ne damo podršku Pajoviću. Dao nam je i rok do 23 sata da povučemo podršku lideru Pozitivne, jer će u suprotnom sve reći novinarima. Naš poslanik mu je saopštio da nema ništa od toga i da sve to što Bojanić govori nije tačno. Pozvao ga je da odmah sazove konferenciju za novinare. Bojanić će to uradio tek sjutra kada mu je bilo jasno da ucjena nije uspjela”, kažu u Socijaldemokratama.

 

 

Send this to a friend