Politika

Brajušković: DPS je najjača partija u Kolašinu

Reagovanje prenosimo u cjelosti: 

Što se tiče Vaših tvrdnji da ne vidite šta je to vlast u mom mandatu i ona prethodna uradila u gradu i opštini je više nego začuđujuće.

Primjera radi, gotovo sve ulice i trotoari, uređeni i prepoznatljivi centar grada izgrađeni su za vrijeme, kako Vi kazete, prethodne vlasti. Oni skreću pažnju svih posjetilaca i turista koji se na očigled Vašu i svih građana neizostavno fotografišu sa neskrivenim divljenjem, na našim trgovima i našoj “Sibirskoj ulici” ili kod naše gradske fontane. A Vi, da bi došli do svog radnog mjesta, svakog jutra koračate tim ulicama i trgovima, ali ih ne vidite.

Drugi primjer su sportisti koje navodite kao svoj primjer kojim ilustrujete naš loš rad. Ali, evo kako stvari stoje. Za vrijeme “moje” i prethodne vlasti izgrađena je i za razvoj sporta namijenjena nova savremena školska sportska sala, izgrađen je stadion za mali fudbal gdje se sada na zadovoljstvo ne samo sportista nego i svih građana koji uživaju u sportskim dešavanjima odigravaju brojni turniri na državnom nivou. Potpuno je rekonstruisana i završena sportska sala u okviru sportske zone – budućeg sportskog centra na Lugu, gdje je uloženo preko 1,3 miliona eura. Izgrađen je i profesionalni fudbalski teren, čija je vrijednost 400 000 eura, koji je svakodnevno u funkciji sportista, prije svega fudbalera, a u vlasništvu je opštine Kolašin. Takođe smo apsolutno sve sportske kolektive u kontinuitetu, u okviru raspoloživih mogućnosti, finansijski pomagali, a opštinski autobus je prije svega njima bio, o trošku opštine, uvijek na raspolaganju.

Što se tiče seoskog područja, gdje SDP, liše Đuđevine ne zalazi, prethodna vlast je sanirala blizu 100 km nekategorisanih puteva, asfaltirala oko 50 km lokalnih puteva, napravila veliki broj mostova i propusta, vodopoja i vodovoda, a najponosniji smo na radove izvedene na vodopoju Savina voda na Sinjajevini.

Ali, džaba ja nabrajam kad Vi u Vašem saopštenju napisaste da ništa ne vidite da je urađeno. Ipak, na kraju nabrajanja moram da izrazim čuđenje kako ne vidite bar kad padne mrak ono što svi vide i ko samo prolazi pored našeg grada i ko u njega dolazi, ali istina ovdje mislim na one koji to čine noću. Sva ta rasvjeta koja “pokazuje” naš grad prolaznicima, a žiteljima i turistima obezbjeđuje nesmetano funkcionisanje i uživanje, kao i u drugim mnogo većim i razvijenim gradovima. E i ona je izgrađena za vrijeme “moje” i one kako Vi kažete prošle vlasti.

Ovdje moram završiti sa nabrajanjem, zbog vremena, odnosno prostora koje mi je na raspolaganju, ali vidimo se i nastavljamo kao što sam rekao na početku u petak, gdje ću sigurno imati vremena na pretek, što neće biti na štetu Vašeg prostora i vremena koje Vam u stvari neće ni trebati da bi javnost upoznali i Vi nabrojali šta ste sve uradili na gradskom i seoskom području naše Opštine za jednu cijelu godinu Vašeg vršenja vlasti.

Na kraju, želim zbog javnosti da kažem da ova saopštena istina gotovo nimalo nema veze sa potpisnicom saopštenja na koje reagujem iako je i ona član SDP-a. Radi  se o jednoj urednoj djevojci, za koju mogu ovo reći, jer je bila i moj đak. Ja bih i njoj i svim mladim ljudima savjetovao, a posebno zbog toga što je pred njima život, ono čega sam se ja uvijek pridržavao, a to je da bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali objektivno zbore, jer će tako najbolje doprinositi razvoju svoje Opštine i države, a ja sam uvijek bio siguran i ugledu partije kojoj pripadaju.

 

Send this to a friend