Politika

Bralić: Nijesam ničiji posrednik

„Prije svega, sa predsjednikom Vlade se nisam sreo niti imao razgovor 4. maja ove godine, već više od mjesec dana ranije. Kao doskorašnji ambasador Crne Gore u Republici Turskoj, moja profesionalne obaveza jeste da zvanične adrese naše države obavijestim o svojim diplomatskim aktivnostima tokom službovanja u Turskoj, što sam i učinio i što je bio razlog susreta sa Predsjednikom Vlade“, stoji u reagovanju Bralića na tekst objavljen 29. maja, u Dnevnim novinama pod naslovom „Milo odbio Rankov poziv na pomirenje“.

Prema njegovim riječima tekst tendenciozno, a „prije svega netačno, pokušava prikazati kako sam 4. maja ove godine razgovarao sa predsjednikom Vlade Crne Gore u svojstvu „posrednika““.

On ističe da nikada sebe ne bih doveo u položaj „posrednika“ niti nečijeg glasnogovornika.

„Informacija, kako se navodi u pomenutom tekstu – da naglasim na osnovu nezvaničnog izvora, da sam nudio nekome da se pomiri sa nekim je krajnje zlurada i rekao bih uvrijedljiva.  Ovakav medijski tekst mogu posmatrati samo u jednom kontekstu, tj. u želji da se „proda“ kao jeftina neistina sa ciljem uključivanja u unutarpartijske aktivnosti SDP-a čiji sam član. Da se zaključiti da je tekst inspirisan od strane onih koji svoje javne funkcije koriste za postizanje ličnih ciljeva i ambicija u nedostatku sopstvenog stava i dostojanstva i nemanja digniteta da brane i zastupaju svoj stav pred onima koji su samo funkciom iznad njih. Vjerujem da će doći vrijeme da će „sitni kuharčići“ morati kusati svoju čorbu, pa ma koliko sjedjeli u krilu drugih“, istakao je Bralić.

On tvrdi da je njegov politički stav uvijek jasan svakom njegovom sagovorniku i da će tako biti.

„Poštujući institucije naše države, nikada sebi ne bih dopustio takav gaf da posredujem u komunikaciji prvih ljudi grana vlasti, niti da „nudim pomirenje“ posebno tamo gdje, po mojim vjerodostojnim informacijama, svađe nije ni bilo. Onima koji druge posmatraju kroz sopstvena djela i onima koji bi željeli da mene svrstaju u njihovo nejako društvo, poručujem da ću ih držati u razočarenju po tom pitanju“, dodao je on.

Na kraju Bralić kaže da će kao član Predsjedništva Socijaldemokratske partije SDP i njen član od osnivanja, uvijek biti na strani politike koja je nezavisna i dostojanstvena, a temeljena na partijskom programu usmjerenom na dobrobit građana i države. „Predsjednik Ranko Krivokapić ima moju bezrezervnu podršku i aktivno sam uključen u kampanji“, zaključio je Bralić.

 

Send this to a friend