Politika

Bulajić: Nama je najbliža Rusija, a Briselu korumpirani režim

Lider Nove je nedavno kazao da Crnu Goru treba približiti Rusiji, istovremeno naglašavajući da EU nije pomogla demokratske promjene i reforme u našoj zemlji. Bulajić ističe da to nije nagovještaj radikalne promjene politke Nove srpske demokratije.

“To što se ovog puta veoma jasno pokazala podrška briselske administracije korumpiranom režimu, kao i namjera te administracije da očuva takav režim na vlasti, iako Je većina građana protiv njega, konstatujući ove činjenice predsjednik naše stranke nije napravio nikakav radikalan zaokret. On je samo saopštio ono što svi vide u Crnoj Gori”, kazao je Bulajić.

Mi smo, tvrdi on, na istim pozicijama.

“Ali Nova sa dužnom pažnjom prati sve ono što može da ima vitalni uticaj i značaj za naš narod. Od vitalnog značaja za naš narod, ali i za sve građane Crne Gore, jeste da li će ovaj režim koji godinama podržavaju zbog svojih interesa strani centri, moći na takav način i dalje opstajati na vlasti ili će se to prekinuti kako bi ova zemlja konačno krenula putem prosperitet”, istakao je Bulajić.

Što se tiče Rusije, naglašava on, od osnivanja Nove srpske demokratije pokušavaju da u toj zemlji dobiju saveznika za realizaciju političkog i nacionalnog programa.

“Rusija je uvijek bila naš najvažniji saveznik, a izgleda da su se sada naši odnosi u potpunosti doveli u prirodni poredak”, istakao je on.

Smatra da Moskva treba da bude oslonac buduće spoljne politike Crne Gore.

“Da li u našoj zemlji, među ozbiljnim ljudima, postoji neko ko može da kaže da je Crna Gora u prošlosti imala većeg prijatelja i zaštitnika nego što je to bila Rusija. Smatram da bez podrške Rusije ne bismo ni postojali na ovom prostoru, već bi nas naši tradicionalni neprijatelji, čiji se potomci danas nalaze u NATO-u, i biološki istrijebili. Naravno, Moskva treba i mora da bude veoma važan oslonac spoljne Politike Crne Gore kao što je to uvijek i bila, sve do moralnog i duhovnog sunovrata koji je produkovao ovaj režim”, ocijenio je on.

Komentarisao je i činjenicu da je Vlada Crne Gore produžila sankcije Rusiji i da se ruskom vicepremijeru Dmitriju Rogozinu zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

“Poslije priznavanja lažne države Kosovo i razbijanja zajedničke države sa Srbijom, to je najsramotniji čin koji je u istoriji uradila neka crnogorska vlast. Ipak, u suštini to nije autonomna crnogorska odluka, već je to naređenje sa strane, iz pojedinih centara moći NATO-a, a koje je, sa manjim ili većim zadovoljstvom, prosto morao da realizuje ucijenjeni marionetski režim. U ovim, ali i u mnogim drugim slučajevima, vlast nije ispoštovala očiglednu većinsku volju naroda. Ubijeđen sam da ni za jednu važnu odluku, poput priznavanja lažne države Kosovo, ili razbijanja zajedničke države, ili uvođenja tzv. sankcija Rusiji, ili učlanjenja u NATO, ili izglasavanja niza zakona koji nose koruptivni potencijal i mnogo čega drugog na državnom, ali i na lokalnom nivou, ne bi imala većinsku podršku građana”, kazao je on.

Ne može se, tvrdi Bulajić, uvijek pokrivati poštapalicom to je volja naroda.

“Jer, Bože moj, mi smo pobijedili na izborima. Kako može izdaja sebe i svoje tradicije i duhovnosti da bude narodna volja. To nikad nije bilo. Bar ne ovdje. To. tako ne ide. Kako god bilo, učinjena je ogromna šteta svima nama, našoj tradiciji, istoriji, našoj kulturi, civilizaciji, našoj viševjekovnoj duhovnosti. Dobro bi bilo i da konačno čujemo šta je to Crna Gora dobila, a šta izgubila uvođenjem sankcija Rusiji”, zaključio je Bulajić.

Send this to a friend