Politika

Bulatović: Konjević se snositi odgovornost ako bude bilo incidenata

Bulatović je, večeras, 13. dana protesta, ispred zgrade crnogorskog parlamenta, kazao, da DF ne zanimaju sekretarijati, komunalne policije i MUP, već da li će se ispuniti njihovi zahtjevi – formiranje prelazne Vlade koja će organizovati fer i slobodne izbore.

„Ovdje nema nijednog zakona koji smo mi prekršili. Mi imamo više ciljeve. Ne intersuju nas Sekretarijati i Komunalne policije i MUP. Nije pitanje hoće li se maći bina ili šatori. Neće se maći. Centralno pitanje je hoće li se ispuniti naši zahtjevi? Hoće. 27. septembra kada su protesti počeli, možda su mogli da probaju da zabrane proteste. Sada šaljem poruku u ime DF svim državnim funkcionerima, mi smo ovdje u skladu sa zakonom i u skladu sa zakonima ove zemlje niko nas ne može maći odavde. Nema zakonskog osnova da nas zabrane i maknu. To je jedina istina”, rekao je on.

On je poručio Konjeviću da će doći novo vrijeme i svaki nepravni akt koji može izazvati velike posljedice doći će pred lice pravde. 

“Posebno se obraćam rukovodstvu Centra bezbjendosti Podgorice – nemojte da radite ništa što vam ne potpiše ministar policije. Ako probate bilo šta da radite rizikujete mir i stabilnost Crne Gore. Mi ćemo svim ustavnim i zakonskim sredstvima da branimo ono zbog čega smo ovdje“, poručio je Bulatović.

On je kazao i da je Predsjedništvo DF-a poručilo opozicionim partijama da ne učestvuju u radu crnogorskog parlamenta 13. oktobra, kada je planirano donošenje odluke o osnivanju Komisije za praćenje izbornog procesa jer bi u tom slučaju radili na štetu naroda. Bulatović smatra da bi preostale opozicione partije u tom slučaju bile saučesnici DPS-a ili pomagači Ranka Krivokapića.

„Pozivam sve političare opozicionare da svako uradi što treba da bi postigli svoj cilj. Svako iz opozicije ko bude otišao na Cetinje 13. oktobra, bez obzira je li glasao za ili protiv osnivanja Komisije za praćenje izbornog procesa, biće saučesnik DPS-a ili pomagač Ranka Krivokapića, jer i jedni i drugi žele da se usvoji odluka o osnivanju Komsije za praćenje izbora. To bio bio direktni atak na naše proteste. Ne smiju da budu tamo 13. oktobra i ako uđu u Komisiju rade direktno protiv naroda“, rekao je Bulatović

Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice Hazbija Kalač istakao je da mu je od prvog dana bilo jasno da su protesti građanski i da su došli u trenutku kada se više kada se više nije mogla izdržati vlast koju narod trpi 25 godina. 

Kalač je poručio da je vlast porobila sve narode u Crnoj Gori samo da bi, kako je kazao, opstali na vlasti i da bi punili svoje džepove.

„Porobili su sve narode u Crnoj Gori ali moj utisak je da su danas najporobljeni Bošnjaci. Uplašili su ih od Srba i danas me pitaju šta ćete sa četnicima, zavezali ste zastavu sa četničkom, ali mi smo je zavezali sa srpskom i crnogorskom zastavom i time smo htjeli pokazati i dokazati da mi u ovoj državi želimo jedinstvo naroda i želimo pomirenje naroda. Naravno da im to smeta i to ih najviše boli jer oni opstaju na svađama i diobama i na onome što predstavlja daleku prošlost a mi želimo biti ljudi. Njihova vlast je razgoljena i mi svi znamo da će oni pasti, nema nikakve dileme oni su već pali”, naveo je Kalač.

Član Predsjedništva DF-a i potpredsjednik Pokreta za pormjene Branko Radulović poručio je ministru unutrašnjih poslova da će biti, nakon Mila Đukanovića, najodgovorniji za svaki nered koji nastane na protestima. On je pozvao vođe vjerskih zajednica u Crnoj Gori da dođu na proteste i kažu da li je njihova pastva zadovoljna životom. Radulović je pozvao i “vajnu opoziciju” da saopšti da li će bojkotovati sjednice Skupštine Crne Gore ili neće. 

Send this to a friend