Politika

Bulatović: Nastavljamo sa protestima ispred Skupštine, ne odustajemo od zahtjeva

“Demokratski front nastaviće i dalje da protestuje ispred zgrade Skupštine Crne Gore”, najavio je poslanik DF-a Predrag Bulatović.

Protesti ispred zgrade Skupštine Crne Gore u organizaciji DF-a, koji zahtijeva da se forimira prelazna vlada, te da se organizuju pošteni izbori, traju već 11 dana. 

Bulatović je komentarisao današnju izjavu Đukanovića koji je kazao da odgovorna vlast ne smije sebi dozvoliti da se ponaša u skladu sa ultimatumima koje joj postavlja politička grupacija sa podrškom šest odsto građana, te da su protesti anticrnogorski. 

<<<<Đukanović: Ne može nas DF ucjenjivati sa šest odsto podrške<<<<

Mi ćemo biti istrajni, protesti su iz dana u dan sve brojniji, a šanse DPS-a i Vlade da budu tvrdoglavi sve manje. Đukanović se ponaša kao i svaki diktator i saopštava to što saopštava. Ja ga pozivam da podnese ostavku jer je to ključ za razrješenje ove krize, a onda može kao predsjednik DPS-a, koja je parlamentarna stranka, da se uključi ili ne uključi u formiranje prelazne vlade”, rekao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, ovo su široki narodni protesti, a ne protesti jedne partije.

Drago mi je što je Đukanović izašao iz političke jazbine i deklarisao da je on autor svih prljavih kampanja koje se vode protiv opozicije i DF-a na režimskim televizijama i na drugim mjestima. Činjenica da se poziva na istraživanja koja je on naručio, sama po sebi govore da je nevješt, iako je dugo na vlasti”, dodao je Bulatović.

Juče su i pored zabrane Ministarstva unutrašnjih poslova u 14 crnogorskih gradova, u kojima je Demokratska partija socijalista na vlasti, održane protestne šetnje. Bulatović tvrdi da su one bile uspješne.

“Uprkos nezakonitoj zabrani MUP-a u šetnjama je učestvovao veliki broj građana”, rekao je on i najavio da će u četvrtak ponovo u tim gradovima biti održane šetnje.

Bulatović naglašava da se, poslije jučerašnje sjednice Zakonodavnog odbora, vidi na šta liči Skupština Crne Gore.

“Vidi se da Skupština poslije ovih protestnih šetnji ne može da radi u punom kapacitetu. Juče je izvršen pokušaj da se preformuliše takozvana Radna grupa za dijalog o uslovima za održanje izbora. Kažem preformuliše, jer je jedna odluka, koja je propala, donesena u julu, i sada pokušavaju da donesu drugu. Naše zahtjeve i protestne mitinge ne može zamijeniti nikakva kvazi radna grupa. Poručujem predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću da uzme u obzir tu činjenicu da ta radna grupa ne može biti mjesto dijaloga, i da će preuzeti odgovornost na sebe ako to bude forsirao“, poručio je Bulatović.

Send this to a friend