Politika

Buljević: Ulazak Crne Gore u NATO poboljšava odnose sa Hrvatskom

On vjeruje i da će hrvatski parlament među prvima ratfikovati sporazum o pristupanju Crne Gore Alijansi, prenosi agencija MINA

Na pitanje novinara da li to što je Crna Gora blizu NATO-a može da promijeni odnose dvije zemlje, pa i kad su u pitanju neriješena teritorijalna pitanja, Buljević je kazao “samo na bolje”.

“Vjerujem da će se sve prepreke između Hrvatske i Crne Gore riješiti u prijateljskoj atmosferi i mi zaista, kad gledate realno, nemamo veikih problema“, rekao je Buljević novinarima, nakon sastanka ministara odbrane država članica NATO-a, koji se danas i sjutra održava u Briselu.

On smatra da Crna Gora neće dugo čekati na ratifikaciju sporazuma o pristupanju Alijansi.

“Siguran sam da nećete dugo čekati. Očekujem već u aprilu da ćete propisati protokol. Nakon toga će sve ići po automatizmu, to je već uhodan, nezaustavljiv proces. Mislim da ćete, u roku od godinu dana, najviše godinu i nekoliko mjeseci, imati završenu ratifikaciju i ući ćete u NATO“, naveo je Buljević.

On vjeruje i da će hrvatski parlament među prvima ratfikovati sporazum o pristupanju Crne Gore NATO-u.

“Za Hrvatsku je savezništvo sa Crnom Gorom jedan od prioriteta. Od početka smo podržavali Crnu Goru u evroatlantskim integracijama. Mislim da je pristupanje NATO-u samo početak evroatlantskog puta za Crnu Goru. I ja, i Vlada, i cijela Hrvatska snažno podržava Crnu Goru u svim njenim stopama ka NATO-u i Evropskoj uniji“, dodao je Buljević.

Send this to a friend