Politika

Cdu: Saradnja i zajedništvo u očekivanju pozivnice za NATO biće nam značajni

“Cdu nema razumijevanja za pokušaje da se pod firmom parlamenta organizuju paralelni oblici političke saradnje, sa strankama i udruženjima građana koje nikad nijesu učestvovale na izborima, a da se pri tom još i pravi selekcija na ‘podobne’ i ‘nepodobne’. To je politika kratkog daha, koju će okončati poziv Crnoj Gori da pristupi NATO-u”, saopšteno je iz Cdu, nakon 11. sjednice Predsjedništva te partije koja je juče održana u Podgorici.

Cdu je saopštila da potencira potrebu razumijevanja i saradnje svih crnogorskih građanskih i demokratskih snaga.

“Pošto nam, po svemu sudeći, predstoji donošenje odluke o pristupanju NATO, saradnja i zajedništvo će biti od izuzetnog značaja. Državni i nacionalni interesi Crne Gore nalažu potrebu da budemo članica Alijanse”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je na sjednici razmatrana politička situacija u našoj zemlji i potvrđen stav Cdu da sva važna politička pitanja treba rješavati u okviru institucija sistema.

“Predsjedništvo Cdu je razmatralo i situaciju u tivatskoj opštini, u susret redovnim lokalnim izborima u martu. Cdu spremno dočekuje te izbore u kadrovskom, političkom i organizacionom smislu. Cdu je spremna za samostalni nastup u Tivtu, ali ostaje otvorena i zainteresovana za koalicije sa partijama i grupama građana koji se zalažu za iste ideje, vrijednosti i ciljeve”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo Cdu je analiziralo  rad CeLS-a (Centar za liberalne studije) i Foruma mladih Cdu i podržalo njihove planirane aktivnosti.

Send this to a friend