Politika

Cdu: Sutorina je neodvojivi dio Novoga, pozdravljamo crnogorsku zastavu na opštini

U radu sjednice učestvovao je i Miodrag Vlahović, predsjednik Cdu.

“U svjetlu nedavnih događaja povezanih sa aktivnostima pojedinih političkih krugova u susjednoj BiH po pitanju Sutorine, Cdu poziva sve aktivne političke subjekte u Herceg Novom da otvoreno i jasno iskažu svoj stav o ovom pitanju. Smatramo da je to neophodno, jer se sa crnogorske strane povodom ovog nekorektnog i neprihvatljivog zahtjeva iz BiH, mora iskazati spremnost i odlučnost svih da brane interese Crne Gore. To je posebno značajno za sve nas u Herceg Novom. Teritorijalne aspiracije određenih pojedinaca i grupacija iz BiH ne smiju nailaziti na bilo kakvu – pa ni na prećutnu – podršku političkih partija u našoj zemlji”, stoji u saopštenju.

Cdu ostaje čvrsto pri uvjerenju da je pitanje nepovredivosti granica Crne Gore od ključnog značaja za budućnost naše države.

“To znači da Sutorina jeste i da će ostati u okvirima hercegnovske opštine, koja je neodvojivi dio teritorije države Crne Gore. U tom smislu, slogan koji je Cdu promovisao u kampanji za lokalne izbore dobija danas na značaju i značenju. Naša poruka „Herceg Novi – Crna Gora“, dakle, nije bila samo puka parola i konstatacija, već i izraz životne potrebe i interesa naše zemlje. Cdu, takođe, izražava zadovoljstvo što je, konačno, na zgradi Opštine Herceg Novi istaknuta crnogorska državna zastava. To je bio i jedan od simboličnih, ali, istovremeno, suštinskih zahtjeva predizbornog programa Cdu. Time je razbijena i, sigurni smo, zauvijek prekinuta praksa ignorisanja i omalovažavanja naše državnosti u našoj državi. Zbog toga je i važno da ta normalna i očekivana politika bude podržana i osnažena zajedništvom svih političkih i društvenih subjekata po pitanjima koja se tiču našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta”, zaključuje se u saopštenju.

 

Send this to a friend