Politika

Cdu: Ulazak u NATO zahtijeva bolju komunikaciju i razumijevanje političkih snaga

U toj pariji su ocijenili da će taj poziv imati velikog uticaja na političke odnose i prilike u našoj zemlji.

“Poslije dobijenog poziva, biće potrebno donijeti odluku da želimo da postanemo članica Alijanse. To, nadalje, zahtijeva da se uspostavi bolja komunikacija i razumijevanje onih političkih snaga koje su iskreno opredijeljene da budemo dio NATO-a”, saopšteno je iz Cdu-a.

To je, dodaju u toj partiji, i jedan od razloga što Cdu ne vidi ni potrebe, ni opravdanja da se, mimo crnogorskog parlamenta, vode pregovori između onih političkih struktura koje su, po “kriterijumima” koje smatramo nekorektnim i neodrživim, pozvane da učestvuju u tim razgovorima.

“Susreti i dijalog van parlamenta bi, moguće je, imali nekog smisla, da u tim neformalnim komunikacijama učestvuju i oni koji ne žele da udju u našu Skupštinu. Pošto to nije slučaj, postavlja se logično pitanje: čemu služi ta altivnost? Odgovor, ili bar dio odgovora, leži u činjenici da na razgovore nijesu pozvani ni lider, ni poslanici jedne novoformirane stranke. Onaj koji poziva opredijelio se, sasvim jasno, za arbitriranje: ako se podijeli neka stranka, pa se podijele i poslanici – to je prihvatljivo i lidere tih stranaka treba pozvati. Ali, kada se podijeli stranka onoga koji upućuje poziv, onda lider novoformirane stranke ne zaslužuje poziv, a poslanici nove stranke nijesu bitni”, navedeno je u saopštenju.

Takva nekorektnost i neprincipijelnost, ističu u CDU-u, ukazuju na prave motive takvih okupljanja.

Zbog svega toga, Cdu podsjeća da je potrebno prestati sa takvim nadmudrivanjima i vodjenjem politike kojoj su motivacije u sferi personalnih i uskostranačkih interesa. Takva politika je, navode, kratkog daha i neće imati uticaj na političke procese.

“Crna Gora ima svoj parlament i to je pravo i jedino mjesto za razgovore i odluke o političkim i drugim pitanjima koja se tiču svih naših građana. Crnoj Gori je potrebna politika koju će voditi one snage koje žele da naša zemlja bude u Alijansi i da se kreira nova vlast koja će mijenjati Crnu Goru jačajući njene političke i ekonomske kapacitete. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole”, zaključeno je u saopštenju.

Send this to a friend