Politika

CEMI: Parlament postao stub korupcije u Crnoj Gori

CeMI neće potpisati sporazum jer, kako je saopštio predsjednik Upravnog odbora CeMI-ja, Zlatko Vujović, umjesto memoranduma o saradnji, od Skupštine traže da sprovodi zakone koje je sama usvojila.

U situaciji kada je dio članova Administrativnog odbora proklamovao načelo klijentelizma kao ključno u donošenju odluka, te kontinuirano krši Zakone koji regulišu pitanje izbora predstavnika nevladinih organizacija, birajući podobne, umjesto da potvrđuje one koje uživaju većinsku podršku nevladinih organizacija, ne vidimo smisao potpisivanja ovog memoranduma“, smara Vujović.

Kako navodi, parlament je od branioca demokratije postao stub korupcije u Crnoj Gori.

“Stoga, ne možemo podržavati one koji promovišu kršenje vladavine prava. CeMI ne pripada onoj grupi nevladinih organizacija koje slanjem poslanika na studijske posjete u daleke zemlje, davanjem visokih honorara gradi svoje pozicije“, kaže se u saopštenju.

Iz CeMI-ja navode da poslanici moraju glasati u skladu sa zakonom, a ne klijentelističkim i koruptivnim podsticajima i dodaju da ne mogu podržati kontinuitet nepoštovanja nevladinih organizacija koje sprovodi sadašnje i prethodno rukovodstvo Skupštine Crne Gore i ubjedljiva većina poslanika Skupštine Crne Gore.

Send this to a friend