Politika

Cetinje: Pozitivna će podržati inicijativu za smjenu Bogdanovića

“Takođe, odbor je jednoglasno donio zaključak kojim poziva kolege koji nijesu dio vladajuće većine u cetinjskom parlamentu da bojkotuju prvu narednu sjednicu ukoliko se odbornika Momčilo Mošo Martinović ne izvini zbog izjave koja je odisala duhom netolerancije i klaustrofobije, koja nije svojstvena ni Cetinju, ni Cetinjanima”, saopšteno je iz Poziruvnw.

U saopštenju se dodaje da se inicijativa za smjene traži iz razloga enormnog i neopravdanog uvećanja duga Prijestonice na više od 16 miliona eura i negativne ocjene DRI-a o njenom poslovanju, neadekvatne politike zapošljavanja, lošeg stanja u gradskoj infrastrukuturi, sa posebnim akcentom na izuzetno loše vodosnabdijevanje, zbog neprihvatljive tendencije stvaranja atmosfere straha, prijetnji otkazima političkim nesitomišljenicima, kao i zbog sveopšteg socioekonomskog ambijenta zbog kojeg se sve više mladih Cetinjanki i Cetinjana odlučuje da napusti svoj grad iz egzistencijalnih razloga.

“Dodajemo i da, nažalost, potpuno svjesni činjenice da ne postoji odgovorajuća većina u cetinjskom parlamentu i da pokretanje te inicijative nije bila upereno ka DPS-u već ka Pozitivnoj, njihov dojučerašnji koalicioni partner na lokalnom i aktuelni na državnom nivou, SDP, zapravo želi da se opoziciono ‘isprsi’ na Cetinju, gdje je svima jasno da oni nikad, pa ni danas, nijesu bili ama baš nikakva politička prijetnja ili alternativa DPS-u. Mada je podrška inicijativi tražena na način koji nije dostojan komentara i kojim se ona zapravo ne želi dobiti, SDP izvjesno osigurava vlast DPS-u na Cetinju, jer istu inicijativu nije moguće podnositi ponovo u doglednom periodu, a DPS sada ima, nažalost, apsolutnu većinu. Da li se radi o nepromišljenosti, jeftinom političkom marketingu, ili pak perfidnoj igri, ocijeniće Cetinjani, koji znaju ko je gdje i koji znaju kako je dugo i skladno SDP javno sarađivao sa DPS-om godinama i u toj saradnji koristio i još koristi brojne sinekure i privilegije”, piše u saopštenu.

Dodaje se da “Cetinjani znaju s kim SDP nije htio 1996, a kome je poletio u zagrljaj dvije godine kasnije, da znaju ko još čezne za tim koalicionim zagrljajem”.

“Ne mogu se Cetinjani dva puta varati. Zbog svega rečenog, da ne bi bilo nikakve dileme, rekla-kazala priče i nove šaptačke diverzije u režiji SDP-a, OO Pozitivne na Cetinju zahtijeva da se u ‘paketu’ glasa o povjerenju za dvije najodgovornije funkcije u Prijestonici, gradonačelniku i predsjedniku Skupštine Prijestonice”, ističe se u saopštenju.

Pozitivna navodi da, prije nego bi inicijativa došla na dnevni red, poziva sve koji nijesu dio vlasti na Cetinju da bojkotuju prvu narednu sjednicu opštinskog parlamenta ukoliko izostane izvinjenje iz klupa vladajuće stranke zbog pomenutih izjava odbornika Martinovića.

Send this to a friend