Politika

Četiri bivša poslanika DF-a žele da formiraju poseban poslanički klub

Lekić, Goran Danilović i Zoran Miljanić, kao i lider Demokratske stranke jedinsta Radovan Asanović žele da izbjegnu odlazak u klub nezavisnih poslanika i tvrde da imaju pravo na svoj, prenosi TV Vijesti.

“Zajedno sa Asanovićem, koji je potpisnik koalicing sporazuma i ima izborni legitimitet, nas trojica smo potpisali zajednički zahtjev da nam se odobri formiranje kluba poslanika”, kazao je dan nakon što je istupio iz Nove srspke demokratije NOVA, dosadašnji zamjenik predsjednika ove partije Goran Danilović.

Na taj način nekadašnji članovi Fronta izbjegli bi odlazak u već postojeći Klub nezavisnih poslanika u parlamentu. Kao poseban poslanički klub, Demokratska stranka jedinstva bi ubuduće bila dio Demosa, Lekićeve partije u osnivanju.

“Vjerujem da su to dobre vijesti i da će kolege poslanici ispoštovati naše želje, da se neće praviti smetnja, niti bilo kakva zakulisna radnja jer sam potpuno ubijeđen da na to imamo pravo”, istakao je Danilović.

Sa svim što planiraju, kaže Danilović, upoznao je 15 članova NOVE u Bijelom Polju koji, kako tvrdi, sebe vide u Demosu.

“Kratko sam jutros razgovarao sa Lekićem, upoznao se sa programskim načelima, završnom verzijom Statuta i Programa i shvatio da će to biti postulati i osnove nekadašnjeg DF-a. Oni u suštini ostaju zacrtani ciljevi Demosa”, zaključio je Danilović.

Bivši član Glavnog odbora NOVE Predrag Terzić potvrdio je da je od danas zvanično u Demosu.

“Vjerujem u Demos, ideju ove partije, demokratiju, narod, toleranciju i mir. Vjerujem da će Demos biti konkretna partija”, naglasio je Terzić.

Odlazak Danilovića i još nekih članova NOVE, u toj partiji danas nijesu htjeli da komentarišu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Toliko o poštenju onih koji
Toliko o poštenju onih koji se kunu u poštenje, umjesto da vrate mandate, jer ljudi nijesu glasali za njih nego za koaliciju, oni sad još pokušavaju sitnim varkama da prigrabe privilegije i novac koji im ni po čemu ne pripada. Pi.

Anonimni
Gost
Anonimni

Znači ovako, oni pokušavaju
Znači ovako, oni pokušavaju da formiraju klub poslanika koji će se zvati Demokratska stranka jedinstva, jer je to važno zbog para i sredstava koje dobijaju klubovi. Ali Lekić je formirao Demos, i ne pristaje da mu se sad u to miješa ta DSJ, ali većina u Demosu traži da se Demos preimenuje u Demokratska stranka jedinstva.

Anonimni
Gost
Anonimni

Sad povezujem ovu vijest sa
Sad povezujem ovu vijest sa onim današnjim komentarima o Titu… i sve se samo kaže.

mojsije
Gost
mojsije

Ko koga sad predstavlja
Ko koga sad predstavlja.Biraci su glasali za pojedine stranke i za njihov program.Preletaca i nedfinisanih ima skoro koliko i onih koji su jos u maticnim strankama.Niko ne vraca mandat,obzirom na primanja poslanika i drugih privilegija.Imamo veselo drustvo .

Molorad
Gost
Molorad

Imate moj glas srecno Milorad .
Imate moj glas srecno Milorad .

Gigo
Gost
Gigo

Da se digne Rade Tomov pa da
Da se digne Rade Tomov pa da vidi sto sve sudi ova grupa NISTA LJUDI.

Send this to a friend