Politika

CKM: Ovako izgledaju zastave na zgradi MUP-a i nikšićkoj tvrđavi

“Na nikšićkoj tvrđavi Bedem koja ima veliki istorijski značaj na jarbolu je istaknuta crnogorska zastava koja sa jedne strane ima grb a sa druge ne i koja nije predviđena za isticanje na jarbolu. Na čelu ustanove Anderva koja gazduje bedemom je kadar SDP-a Veselin Bošković”, ističu u CKM-u.

Na zgradi MUP-a u Nikšiću koja se nalazi na putu ka školskom centru, pored koje svakog dana prođu stotine učenika, istaknuta je pohabana crnogorska zastava, kazali su u CKM-u, dodajući da se na čelu MUP-a takođe nalazi visokopozicionirani kadar SDP-a Raško Konjević.

U CKM-u tvrde da ovo nije prvi put da se MUP neodgovorno odnosi prema državnim simbolima.

“Naime, imamo primjer iz Kolašina iz prošle godine. Tada smo ukazali na neodgovroan odnos i poklonili zastavu koja nam je vraćena i na naš gest kabinet ministra Konjevića reagovao je maliciozno. Posebno nas brine neodgovoran odnos prema državnim simbolima kadrova SDP – partije koja je od se od svog osnivanja zalagala za obnavljanje crnogorske nezavisnosti i jačanje crnogorskog identiteta”, ističi u CKM-u.

Prema njihovim riječima, dosadašnje djelovanje SDP-a na jačanju crnogorskog identiteta svodilo se samo na retorici i pisanju saopštenja.

“Ovom prilikom ne želimo da nanesemo političku štetu SDP-u, već nam je namjera da ih uputimo u činjenicu da ovaj prekršaj ima veću snagu tim prije što je uzrokovan neodgovornim djelovanjem kadrova partije procrnogorske orjentacije. Na naše navode koji se tiču SDP do sada smo dobijali veoma burne reakcije, dok projekti naše organizacije nijesu podržavani od strane Vlade zbog protivljenja SDP-a. CKM će i dalje nastaviti da ukazuje na neodgovoran odnos prema crnogorskom identitetu i njegovoj zloupotrebi zarad sticanja političkih poena političkih subjekata”, poručuju u ovoj NVO.

Send this to a friend