Politika

CKM: Ranko smijenjen, zastave ostale

 

To je, smatraju oni, još jedan pokazatelj neodgovornog odnosa političara prema državnim simbolima, i crnogorskom identitetu. 

Crnogorska kulturna mreža  je uputila zahtjev predsjedniku parlamenta Darku Pajoviću da CKM primi na razgovor kako bi ih lično upoznao o razlozima zbog kojih izbjegava da primijeni zakon, ali nažalost, kako navode, do sureta nije došlo.

“Institucija koja je izglasala zakon o državnim simbolima i danu državnosti, isti ne poštuje što je rijedak primjer u praksi svjetskog parlamentarizma. Ovakav odnos  jedne od tri grane vlasti je nedopuštiv, očigledno da je poslanicima važnije  da razmišljaju o svojim beneficijama, nego li o odnosu prema državnim simbolima. Sve ovo ukazuje da se nije ni nakon deceniju od obnove nezavisnosti stekla svijest o poštovanju državnih simbola, a kamoli o tome da su temelji suvernosti Crne Gore vječni”, smatraju u CKM.

Nažalost, kako dodaju, oni koji najviše ne poštuju državni identitet su upravo oni koje ova država plaća do četiri puta vise nego li nekog administrativnog radnika, gospoda poslanici, među kojima ima veliki broj onih koji bi satanizovali crnogorski identitet kada bi im se ukazala prilika.

“Naša organizacija će biti istrajna u namjeri da ukaže da se zastave ispred zgrade Skupštine  moraju zamijenti na način što bi se primijenio zakon. Nadamo se da nikom pa ni gospodinu Pajoviću nije  interes da ispred zgrade parlamenta budu istaknute zastave koje šalju poruku o nepoštovanju državnih simbola”, zaključuju iz CKM.

 

Send this to a friend