Politika

Cungu s građanima razgovarao o kanalu kraj Solane

Na sastanku je razgovarano o načinu rješavanja problema kanala Solane koji dugi niz godina predstavlja bezbjedonosni problem za građane, turiste i lokalnu samoupravu jer utiče na otežavanje saobraćaja u tom naselju.

Građani ovog naselja su izrazili svoju spremnost da finansijski doprinesu realizaciji ovog projekta koji ne samo da bi omogućio izgradnju još jedne saobraćajne trake, već bi pozitivno uticao na bezbjedonosni aspekt. Oni su se zahvalili predsjedniku Opštine na saradnji i izrazili zadovoljstvo zbog prihvatanja njihove inicijative.

Stečajni upravnik Solane, Ognjen Jovović složio se da se ova inicijativa realizuje u okvirima intreresa Solane da se održi aktuelni kapacitet kanala.

Predsjednik Cungu je kazao da će se Opštinske službe ozbiljno baviti sa inicijativom građana i ostalim inicijativama ovakve vrste. On je pozdravio ideju za samofinansiranje investicije od strane građana i kazao da će Opština Ulcinj dati svoj doprinos kako finansijski tako i time što će građane osloboditi određenih komunalija prilikom legalizacije njihovih objekata u tom naselju.

“U cilju realizacije ove inicijative određene obaveze su preuzeli sekretarijati za urbanizam i komunalne poslove te je odlučeno da se održe dodatni sastanci sve dok se ne rješi u interesu svih strana”,saopštili su iz kabineta opštine Ulcinj.

 

Send this to a friend