Politika

Damjanović o crkvi, Popović o bezbjednosti, DF bez pitanja

 

Poslanik DPS Zoran Jelić pitaće Đukanovića o smjernicama za ekonomski razvoj Crne Gore.

“Koje smjernice treba preduzeti u nastavku strukturnih reformi za postizanje primamog ekonomskog cilja Cme Gore — povećanje konkurentnosti privrede i na koje se oblasti one odnose?”, naveo je Jelić u svom pitanju.

Poslanika Pozitivne Gorana Tuponju zanima koje mjere i radnje preduzima Vlada kako bi se u Crnoj God poboljšao investicioni ambijent u odnosu na postojeći, “imajući u vidu finansijski potencijal crnogorskih iseljenika?

“Koje ste probleme uoeili i kako namjeravate da ih riješite?”, pitaće Tuponja.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović pitaće premijera o bezbjedonosnoj situaciji u Crnoj Gori na početku glavne turističke sezone.

“Posebno, kakva je bezbjedonosna situacija u Opštini Kotor sa apelom da se hitno izmjeni i dopuni Pravilnik o unutrašnjoj sistematizaciji MUP-a Crne Gore, kako bi se formirao Centar bezbjednosti Kotor i na taj način ulila dodatna sigurnost gradana/ki i turista, ozbiljno narušena u posljednjih nekoliko godina, brojnim uznemiravajutim dogadajima”,pojasnio je Popović u obrazloženju svog pitanja.

SNP će od predsjednika Vlade tražiti odgovor o verbalnom sukobu sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve.

“Da li smatrate da nedavni verbalni sukobi koje ste imali sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, najbrojnije crkve u Cmoj Gori, doprinose pomirenju, odnosno sprečavanju daljeg širenja, odnosno podsticanja vještačkih podjela u cmogorskom društvu, šta i u kojoj mjeri preduzimate, iii namjeravate da preduzmete na rješavanju i dalje evidentno neravnopravnog tretmana srpskog jezika,te neravnopravnog tretmana ćiriličnog pisma, kao jednog od temelja naše kulturne bašline?”, naveo je u svom pitanju šef poslaničkog kluba SNP Aleksandar Damjanović.

Nezavisni poslanik Dritan Abazović želi da zna u čemu se sastoji interes države da kako kaže, sprovodi postupak kupoprodaje i izdavanje u dugoročoni zakup do 90 godina izuzetno vrijednog zemljišta na lokalitetu Buljarice a da prethodno nije donesena detaljna urbanističa razrada uredenja tog prostora.

Obrada Gojkovića, nezavisnog poslanika zanima da li je Vlada donijela zvanične odluke kojima se zaustavlja proces privatizacije Instituta Igalo započet prošle godine i kako te odluke glase.

“Kakav je stav Vlade povodom najava u medijima da je već poznat sledeći partner za privatizaciju Instituta, a radi se o kanadsko-izraelskoj kompaniji? Kako je moguće da se već najavljuje novi investitor i ko sa njim pregovara, a da još zvanični nije završen prethodni proces, niti je raspisana procedura za novi proces privatizacije?”, pita Gojković.

Send this to a friend