Politika

Damjanović poziva na dogovor oko protesta opozicije

“Što se tiče Socijalističke narodne partije Crne Gore, ono ne može zavisiti od stava bilo kog pojedinca, a kamoli od ljutnje ili izravnavanja „starih računa”. To znači da će o toj inicijativi konačnu riječ dati glavni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore, i to nakon ozbiljne rasprave i analize”, istakao je Damjanović u izjavi za Dan.

Prethodno je potpredsjednica SNP-a Danijela Pavićević za agenciju MINA kazala da su “nedavna dešavanja u opoziciji i nesporne namjere dijela medija i vladajućih struktura da stave pod kontrolu SNP i neke druge opozicione subjekte evidentno propali”.

“U proteste se ne može ući sa onima koji za svoj osnovni cilj imaju slabljenje opozicije, a ne smjenu režima”, kazala je tada Pavićević.

Damjanović smatra da izuzetno teška ekonomsko-socijalna situacija u koju je Crnu Goru i njene građane dovela pogrešna neefikasna i neodgovorna politika vladajuće DPS-SDP koalicije zahtijeva adekvatan i koordiniran odgovor opozicije.

“Protesti jesu jedan od legitimnih načina za iskazivanje nezadovoljstva građana. U tom smislu bih pozvao i moje kolege inicijatore takve ideje, da zbog ozbiljnosti i odgovornosti u pogledu njene eventualne realizacije, razgovore i dogovore, uvažavajući potrebu za medijskim prisustvom, ipak obavimo u direktnoj komunikaciji na način na koji to zahtijeva ozbiljnost situacije”, zaključio je Damjanović.

Nedavno je lider Nove i član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić najavio je da će se uskoro znati datum i način organizovanja uličnih protesta, na kojima će taj politički savez tražiti od vlasti formiranje prelazne vlade i nove slobodne izbore. On je pozvao i ostale partije da se odluče jesu li, ili ne, za proteste.

Send this to a friend