Politika

Danilović napustio Novu srpsku demokratiju, vjeruje u dogovor sa Lekićem

On je, u otvorenom pismu Mandiću, kazao da je NOVA odlukom Glavnog odbora, izabrala svoj put. 

„Poznajem pojedinačno sve naše prijatelje koji su podržali predlog Predsjedništva, kao i one koji su bili protiv, ostali uzdržani, nijesu glasali ili uopšte nijesu prisustvovali sjednici Glavnog odbora. Znam da su to nepotkupljivi borci protiv neslobode i neograničene vlasti predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića“, rekao je Danilović u pismu u koje je agencija MINA imala na uvid.

Prema njegovim riječima, politička hrabrost rukovodstava stranaka mjeri se hrabrošću da se odvažno planira najbolja budućnost „za svoj narod, za građane koje predstavljamo“.

„Hrabrost da se nastavi istim putem katkad je podjednaka hrabrosti da se izabere novo. Moj izbor je novi put ali sa provjerenim i osvjedočenim prijateljima“, rekao je Danilović. 

On je poručio da će crnogorsko-srpsko pomirenje ostati ključni izazov i cilj njegovog budućeg političkog djelovanja.

„Naše pomirenje je međutim nedostatno ne pomirimo li i ne ujedinimo cijelu Crnu Goru, sve narode koji žive u njoj i sve gradjane kojima je stalo do pojedinačnog ili kolektivnog identiteta. U drugačijem Demokratskom frontu kojemu NOVA, ipak, ostaje privržena, tvrdo vjerujem da će i naša nekadašnja stranka biti drugačija – toliko drugačija da ja u njoj ne mogu ostati“, rekao je Danilović.

On smatra da nije osuda „biti na trenutak politička manjina u državi ili stranci“.

„Za mene je to prije izazov. Nadam se da će nam političko ušće ostati isto – pobjeda nad nedemokratskom vlašću, slobodna Crna Gora i u njoj ravnopravni srpski narod sa drugim narodima“, poručio je Danilović.

Danilović je za TV Vijesti kazao da će sjutra razgovarati sa liderom Demosa Miodragom Lekić, kako bi odlučio da li će svoje dalje političko djelovanje nastaviti u okviru te novoformirane stranke.

“Vidjeću šta su njegova programska načela, i odmah, bez prenemaganja, ću donijeti odluku zajedno sa svojim prijateljima gradimo li zajednički Demos, ili se priključujemo Demosu kao politička organizacija. Ubjeđen sam u ovom trenutku da su ogromne šanse da zajedno gradimo Demos”, poručio je Danilović.

Na pitanje kako će iz nacionalne partije preći u građansku Danilović je kazao da nacionalno i građansko jedno drugom nijesu suprotstavljeni.

“Prvo ću da vidim kako gospodin Lekić zamišlja Demos, a na osnovu svega što znam i njemu je stalo da Crna Gora bude zajednica ravnopravnih naroda. Ako smo kao građani ravnopravni, onda ćemo biti ravnopravni i kao narod. Nadam se da ćemo se dogovoriti, vjerujem da se u međuvremenu nije moglo desiti ništa da se promijenimo kao političari”, zaključio je Danilović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

U ovo sam htio kladiti se kadU ovo sam htio kladiti se kad je Lekic osnovao svaoju partiju, da ce Danilovic dobiti nalog od dps-db-a, da ide sa njim da u dogledno vrijeme razbije i njegovu partiju, iskreno se nadam da ga Leic nece primiti… Da pojasnim po stoti put, jedina partija koja je smetala dps sekti je LSCG, i… Više »

raso
Gost
raso

on je niciji cak ni svoj nije
on je niciji cak ni svoj nije

Anonimni
Gost
Anonimni

Aj polako,ti si stari dps
Aj polako,ti si stari dps-ovac

NIS
Gost
NIS

Nijesam podrzavao politiku
Nijesam podrzavao politiku Nove i Danilovica, ali Danilovicu se mora priznati da je moderan politicar. Ne znam sta je do sada radio s Nebojsom Medojevicem. Sakati DF je ugasio bez Danilovica i Lekica, odnosno, uzece im svaki glas koji su im donosli.

Anonimni
Gost
Anonimni

Nista cudno, mislim da jeNista cudno, mislim da je mali broj ljudi u Crnoj Gori koji nije znao za ovog velikog politicara da je saradnik DPSa, na kraju poceo je svoju karijeru u kolasninskom DPSu, sad samo vraca kredit. Samo je ovo trebalo davno uradit, iscerat ga na ulicu pa neka filozofira, a ne da se gubi pola godine na… Više »

ljubitelj budala
Gost
ljubitelj budala

A no što će no da se dijele,A no što će no da se dijele, jer su neki opozicionari u opoziciji od kada i DPS na vlasti. Da su što valjali ne bi bili vječiti opozicionari i stalno ganjali jednu te istu taktiku, taktiku koja ih je vodila u opoziciju. Zato je i potrebno da naprave novu taktiku i izvrše… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

ko bači mađije među ovu
ko bači mađije među ovu opoziciju što je ovo kukala ti majka ima li da se neko sa nekim nije pokačio i raskrstio izdijeliše se na sve moguće strane i opcije puta dva..

Loza
Gost
Loza

Stvarno ne znam ko je vise u
Stvarno ne znam ko je vise u kojoj stranci. Samo znam ukoliko ova opozicija osvoji vecinu na narednim izborima, da ce na vlasti biti 30 i kusur partije a u opoziciji samo jedna. Zasta uopste vise trositi pare na organizaciju izbora kad ove partijice iskopaju jedna drugoj oci dok DPS uziva.

blinker
Gost
blinker

šteteee
šteteee

Anonimni
Gost
Anonimni

Jasno i hrabro!
Jasno i hrabro!

mojsije
Gost
mojsije

Nava postaje stara stranka
Nava postaje stara stranka koja promovise politiku Milosevica i velikosrpski nacionalni korpus.Sve se vise razgolicuje demokratska i gradjanska kamuflaza ove stranke.

Send this to a friend