Politika

Danilović o slučaju službenice: Kontrolor Agencije prekršio postupak

“Indikativno je da se prvi put od osnivanja Agencije na sajtu te institucije objavio zapisnik o postupku koji je u toku. Nije se uvažilo pravo i sačekao rok na davanje primjedbi i prigovor na zapisnik. Smatramo da se tom naprasnom ažurnošću, pogotovo za instituciju koja je prepoznata po kršenju zakonskih rokova, želio u javnosti stvoriti utisak da se radi o konačnom stavu Agencije, koji se sada medijskim spinovanjem uveliko prejudicira”, dodaje se u saopštenju MUP-a

Iz Ministarstva su podsjetili da  od  AZLP-a nijesu obavješteni ko je i u čije je ime od Agencije tražio mišljenje koje je na Savjetu AZLP preinačeno u inicijativu za vršenje kontrole, kao i da je i sama odluka bila diskutabilna i predmet preglasavanja na sjednici Savjeta.

“Sigurni u zakonitost našeg  postupanja, koje u ovom slučaju ima za cilj dovođenje u red biračkog spiska, MUP će sačekati konačnu odluku koja je u isključivoj nadležnosti Savjeta AZLP  i shodno toj odluci preduzeti dalje mjere. U međuvremenu nastavljamo da obezbjeđujemo uslove za održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori”, saopšteno je iz MUP-a.

AZLP je, nakon kontrole, potvrdila riječi Starovlah-Knežević da je ministar tražio da radi protiv zakona. Danilovića, kako je kazao danas, takva odluka ne pogađa.

“Odbacujem to kao prizemno politikanstvo. Žao mi je što pojedinci zloupotrebljavaju nesrećnike koji moraju da potpišu sve što im se potruri. Sabiramo te prestupe, pa će međunarodna zajednica sve procijeniti”, rekao je Danilović tokom sjednice Odbora za praćenje primjene izbornih zakona.

Podsjećamo, Danilović je pokrenuo disciplinski postupak protiv Starovlah Knežević jer ona nije završila devet zadataka. On je pokrenuo disciplinski postupak protiv jedne od načelnica MUP-a jer nije radila što joj je rekao.

Starovlah Knežević je za CdM potom kazala da to nije željela da uradi jer je protivzakonito, a to je AZLP danas i potvrdila.

Send this to a friend