Politika

Danilović ostaje u Vladi, moguć izlazak GP URA

Razlog je što prema pouzdanim saznanjima našeg lista predsjednik Izvršnog odbora Demosa Goran Danilović smatra da zbog predstojećih aktivnosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji se tiču kontrole izbornog procesa još treba prolongirati ostanak u Vladi izbornog povjerenja.

Danilovićev stav prezentirao je na sastanku sa Krivokapićem i Rakčevićem održanom prije dva dana lider Demosa Miodrag Lekić navodeći dajoš nije završen posao kada je u pitanju sređivanje biračkih spiskova, kao i kontrola izbornog procesa.

“Tek treba da poboljašamo bilanse učinka ministara u Vladi izbornog povjerenja”, citirao je izvor Pobjede riječi Lekića.

Napuštanje Vlade najavio je Rakčević ukoliko Skupština usvoji dopunu ugovora sa A2A.

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović juče je u izjavi medijima najavio suspenzije u resoru koji vodi istovremeno izbjegavajući da se izjasni o stavu Demosa o napuštanju Vlade.

“Odgovor na tu temu danas ne možete da dobijete, ne zato što ga ja nemam, nego zato što mislim da bi to bilo nepristojno. Ja sam ovdje ministar MUP-a, i ta funkcija pripada svim građanima, ne samo trojci, već svima i tako ću se ponašati. Imam svoj stav, ali ću ga saopštiti na stranačkim organima u koordinaciji sa predsjednikom, ali mislim da ne trebam da zloupotrebljavam fukciju da bih govorio o svom stavu”, rekao je Danilović novinarima nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u okviru projekta “Misli lokalno-djeluj lokalno“ sa Centrom za građansko obrazovanje CGO.

Prema njegovim riječima to što postoje turbulencije na političkoj sceni, ne znači da će dozoliti bilo kakav pokušaj politizacije u MUP-u.

“Odgovorno tvrdim i najavljujem da će zbog tih pokušaja da se zloupotrijebi politički komplikovana situacija ili se opstruiše izborni proces, i njegovo detaljno sporvođeno biti suspenzija u Ministarstvu, jer je to nedopustivo”, poručio je Danilović.

On je dodao da će uskoro javno saopštiti konkretna imena.

“Odluke ministra u punom kapacitetu se moraju sprovoditi, a odluke i zahtjevi timova koji prate izborni proces takođe. Politički stav nije važniji od postupanja po zakonu i ja to neću dozvoliti, jer ovo Ministarstvo pripada svim građanima i odluke se moraju poštovati”, zaključio je Danilović.

Moguć izlazak GP URA iz Vlade zbog A2A

Izvor Pobjede iz GP URA je saopštio da će ministri iz te stranke napustiti Vladu ukoliko Skupština usvoji dopunu ugovora sa A2A.

Mi ćemo napustiti Vladu bez obzira na stavove Demosa i SDP-a. Očigledno je da različito mislimo o tim pitanjima a mi ćemo ispoštovati odluke naših stranačkih organa bez obzira na stavove drugih, rekao je izvor.

Send this to a friend