Politika

Danilović pokreće disciplinski postupak protiv Stojanovića zbog policijskog puča!

“Pokrenuću disciplinski postupak protiv direktora UP jer u pripremi nečega što se zove pokušaj nasilnog ulaska nijesam obaviješten jednim jedinim slovom. Izostala je komunikacija direktora Uprave policije sa ministrom zbog čega je izostala mogućnost da nešto spriječim. Morao sam znati da se eventualno sprema nasilan ulazak u Skupštinu. To je kap koja je prelila čašu jer sam Stojanoviću već zabilježio dosta grešaka”, rekao je Danilović na vanrednoj konferenciji za novinare u MUP-u.

On je zato tražio sastanak sa premijerom Milom Đukanovićem.

“Ako nešto ne zna vlada i ministar, onda je u pitanju policijski puč”, istakao je on.

S druge strane, Danilović je indirektno prozvao poslanika Janka Vučinića za zloupotrebu radnika KAP-a koje je upravo on, mimo zakona, pozvao da silom probaju da uđu u parlament.

“Policija je danas morala postupiti u skladu sa zakonom. To su znali i radnici. Pozivam radnike da dođu u ministarstvo i da razgovaramo. Ne smiju da dozvole da se preko njihovih leđa vodi predizborna tuča. Ja ne mogu da razumijem poslanika da poziva građane da u Skupštinu ulaze nasilno”, kazao je Danilović.

Zato, kako dodaje, smatra da sve ovo znači da on lično smeta i DPS-u i DF-u, iako te strane nije direktno pomenuo.

“Smetam im kao ministar od biračkog spiska ili konkurencija. Poruka je da imam strpljenja i da neću povući nijedan potez koji će obradovati jedne i druge”, naglasio je Danilović.

Send this to a friend