Politika

Danilović: Potrebno nam regionalno i evropsko rješenje za terorizam

 

Danilović je ocijenio da se zapostavljanjem borbe protiv korupcije na visokom nivou stvara pogodno tle za razvoj prvo organizovanog kriminala, a potom i terorizma.

On je upoznao učesnike sa statističkim podacima u Crnoj Gori vezanim za učešće crnogorskih građana u terorističkim radnjama na stranim ratištima. 

Istakao je zabrinutost da je posledica ovakvog stanja u Crnoj Gori, ali i u regionu, neriješena političko-ekonomska situacija koja dovodi, prije svega mlade, u bezizlaznu situaciju nesigurnosti i neizvjesnosti. Danilović je poručio da rješavanje problema terorizma mora početi od nalaženja njegovog uzroka, jer samo na taj način ćemo kao odgovorno društvo predstaviti odgovore na izazov koji je pred nama. 

Danilović je predstavio učesnicima okruglog stola zakonska rješenja i akcione planove za borbu protiv terorizma u Crnoj Gori, kao i precizne podatke o učešću crnogorskih državljana na stranim ratištima. Zaključio je ističući važnost kooperativnosti i koordinacije svih organa u državi, kao i važnost regionalne i globalne saradnje u borbi sa terorizmom. 

Pored Danilovića, na okruglom stolu su učestvovali ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević, direktor policije Srbije Vladimir Rebić, ministar odbrane Makedonije Zoran Jolevski, direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić, poslanik i bivši ministar odbrane Albanije Fatmir Mediu, poslanik u njemačkom parlamentu Josip Juratović, član Kongresa SAD Robert Aderhort, kao i bivši članovi Kongresa Bob Mek Iven i Džim Slateri i ostali.

 

Send this to a friend